ДАЛАВЕРИЙ осъзна, че ПАРИОТИТЕ са ЖЕРТВЕНО АГЪНЦЕ на БАНДИТА и поиска всяко следващо решение да се съгласува с ТРИМАТА ГЛУПАЦИ, иначе …. Далаверий в интервю: Ако Борисов иска да има коалиция, да се научи, че не е само той на този свят

Далаверий осъзна, че ПАРИотите са жертвено агънце на Бандита и поиска всяко следващо решение да се съгласува с Тримата глупаци, иначеправителството Бандит 3 пада.
Далаверий поиска и оставката на министъра на туризма, защото говорела с мутрите, а не с него. Каква е разликата ли, едните са с дебели вратове, а другите с вратовръзки.
Ако не вярвате на тази новина, ето ви доказателството в интервю на Далаверий пред агенцията, която обслужва Бандита. Четете и мислете:

„Борисов се държи като самовластен властелин, управлява и Народното събрание! Тримата лидери на Патриотите сме възмутени. Ако иска кабинет на малцинството – няма проблем!“, каза Симеонов в първата част на интервюто, което разтърси държавата.
Ето какво предлага Симеонов на Борисов за спасяване на коалицията, както и какви разкрития прави за отношенията между премиера и министрите му във втората част на интервюто.
– Г-н Симеонов, какво е предложението на „Обединени патриоти“ към премиера Борисов, за да се разберете все пак и да изпълните програмата за управление за 4 години, за да има стабилно правителство и стабилност в България?
– Ако Борисов иска да има коалиция, да се научи, чене е само той на този свят. Да се консултира с нас за решенията на кабинета.
– А как ще се разберете с министър Ангелкова, наскоро отново разкрихте, че не сте съгласен с нейните действия по отношение на преместваемите обекти на плажовете…
– Вече нямаме диалог и с нея. То няма смисъл. Всички хубави неща, за които подготвяме обществото вече 6-и месец и които биха освободили мутренската примка на туризма, г-жа Ангелкова не ги отчита и прави точно обратното. Тя не се съобразява нито с вицепремиер, нито с министър-председателя.
– Искате да кажете, че Борисов не контролира министрите си ли?
– Министър-председателят прави изявление, че следващата година всички преместваеми обекти трябва да бъдат разчистени и казва в една телевизия: „И в този случай Валери Симеонов е абсолютно прав”. А тя се появява на една сбирка на концесионери и мутри от плажовете, които естествено са против да се премахнат техните хранилки, където доста са в сивата икономика, и им казва, че тя като министър нямало да позволи да се махнат.
Тя явно е над правителството, над вицепремиера, над премиера!
– Г-н Симеонов тези разкрития, които направихте дотук за липсата на диалог в коалицията, както и между министрите, е много притеснително!
– Не мога да разбера какво искате да направя в случая? Да си мълча, за да има мир ли? Знаете и всички вече с разбрали, че съм човек, който уважава истината и родината си и служи и на двете. Да мълча и да се правя, че не забелязвам всички тези гафове ли?
– Доказал сте, че работите за родината, видя се какви пари вкарахте в бюджета лятото, като се намесихте в тези сиви бизнеси по морето, както и с 50-те милиона, които не позволихте да си спестят братя Домусчиеви. При това положение обаче би трябвало и вашите коалиционни партньори да са го видели и да ви имат доверие да се консултират с вас, това е озадачаващото…
– Благодарение на засиления контрол по морето лятото, проведени от кабинета на вицепремиера заедно с институциите, в бюджета на страната постъпиха около 400 млн. лв. повече от туризма, отколкото 2016 г. За първите два месеца бяха над 200 млн. лв. повече. В същото време, когато Ангелкова обикаляше по плажовете и откриваше сезона в абсолютно незаконни заведения на известни групировки и се кълнеше, че нямало нарушения по плажовете.
А след това денонощната работа на всички контролни органи и институции показа, че има и се вкараха в хазната тези около 400 млн. лв.
Големият въпрос сега е какво е бъдещето на коалицията,така е. Ние сме влезли в тази коалиция, която беше единствената възможна от две партии, които да имат повече от 50% в Народното събрание, така както е решил народът на изборите. Имаме коалиционно споразумение, изработили сме програма за четиригодишно управление, а едва е минала и половин година.
Мандатът е пред нас и ако ГЕРБ в лицето на министър-председателя, защото от него се взимат решенията, коригира поведението си, аз не виждам да има пречки пред бъдещето на коалицията и положителните процеси, които започнахме в цялата държавата. Не виждам какви проблеми ще имаме да изпълним плана на кабинета, ако това се случи.
– Само проблемите в диалога биха попречили, така ли?
– Диалога, взимането на решения, които не са обсъдени и са еднолични.
– А има ли шанс да подобрите с министър Ангелкова диалога?
– Правил съм опити няколко пъти и вече не виждам никакъв смисъл. Там всичко, което се прави имам чувството, че е мотивирано от някакъв интерес. Само имам чувството, внимателно се изразявам.
– С премиера обсъждали ли сте този въпрос?– Два месеца го обсъждаме вече. Говорим си за туризма, набелязваме целите и действаме, но дотук имаме само един успех – че извадихме концесионирането на плажовете от министерство на туризма, които Ангелкова искаше към себе си да ги прехвърли, ги оставихме по общия ред за концесиите. Благодарен съм за това г-н Цветанов и групата на ГЕРБ в парламента, които подкрепиха това. Там се работи много добре и разумно.
– В какви случаи липсва диалог в коалицията?
– В някои случаи е имало допитване. Например за кандидатурата на Ананиев, но пък нямаше за оставката на Николай Петров. Много лесно ги приема Борисов оставките!
– Как ще коментирате новия председател на парламента Цвета Караянчева?
– Достоен човек и съм плътно зад нея. Това е човек прагматик и техник и също като мен е инженер. Дай Боже повече инженери да влизат в политиката и ще се оправи България.
– Има мнения, че опозицията си е вкарала автогол с нея, тъй като е доста по-безкомпромисна от г-н Главчев. Така ли е?
– Да, така е. Сега ще видят къде зимуват раците, защото тя е жена с характер. Но тя трябва да има и пълната подкрепа на ГЕРБ. Нека най-сетне парламентарната група на ГЕРБ се еманципира и разбере, че те носят отговорността за това, което правят в Народното събрания и има разделение на властите. Трябва да се борят за демокрацията.

Подобни новини

Оставете коментар