АНДРЕЙ РАЙЧЕВ в Панорама: БЪЛГАРИНЪТ живее в свят, в който е победило ЗЛОТО, ЧЕРНОТО, НОЩТА, СМЪРТТА. Това го прави ….. Докато за другите нации е победило ДОБРОТО, СВЕТЛИНАТА…. 2500 години НАШИТЕ ЗЕМИ винаги са били в ЪГЪЛА на ИМПЕРИИ, които…. ВИДЕО

Андрей Райчев в Панорама:
Българската идея за обществен живот няма бъдеще, защото бъдещето в сегашния свят не е дадено по нации. Нациите нямат бъдеще, бъдещето е нарегионите, това не значи, че нациите са умрели. Нациите е обединение по минало между другото. В този смисъл изборът на България не е между 2 вида бъдеще. Ние избираме между два района – между Европа и не Европа. Ако изберем Европа ще ни се случи това, което се случва на европейците. Тоест животът тече не по нации, а по райони. В света има 7 района.
Българската представа за добро и зло е обърната, но това не означава, че българинът не разпознава доброто от злото. Българинът спрямо останалите народи не живее в убеденост, че Доброто е победило Злото. За повечето народи е победило Светлината, Деня, Бога, Здравето, а българинът живее в свят, в който е победило Злото, Черното, Нощта, Смърта.
Те живеят със слънчеви богове, а ние с подземни. Това е моето мнение за българската нация. Това ни прави много особена много мила за моето сърце, но особена, странна нация с много тежки преживявания. Вторичността, подземността, че черното е по-силно от бялото, чувството с което всеки българин живее води до не приемане на големи, думи, големи идеи, а само до оцеляващи неща. Нашите се стремят да оцеляват.
България е на границата на Изтока и Запада и винаги е била. Ако не гледаме 1300-годишната история на тези земи, а 2500-годишнината ще забележим, че българинът винаги е ъгъл на империя. Винаги. Била е Северозападен ъгъл на 3 империи, на Персия, на Византия, на Турция, на Римската империя североизточен ъгъл, на Съветския съюз югозападен ъгъл, сега е югоизточен ъгъл на поредната империя – Европейския съюз. Това, че сме на ъгъл не може да е случаен факт. За 2500 години ние винаги сме били в ъгъла – Защо? Защотокогато една империя стигне до тука, тя стига до края си. Не може да мине нататък и никога не минава. Нито Русия мина натам, нито Европа ще мине, нито Рим е успял да се разшири на изток, просто не става. Защо не става? Тук минава границата между Изтока и Запада. Тук граничат гигантски силови полета, те са страшно сили, ние сме на това място и това ни прави особена съдба, много особена съдба. И ни дава една особена мъдрост, особено предимство. Ние имаме огромно фундаментално предимство в кръвта си спрямо другите нации и то е в знанието, че всичко е временно, и не трябва да се кара до край. Нашата не крайност е нашата човещина. Сравнете думите хуманизъм и човещина и ще видите колко по-силна е човещината. Това не е любов към човека. Човещина е– Не си прав, ама айде. Това е човещина.
Видеото с Андрей Райчев е в края на Панорама, видео
https://www.bnt.bg/bg/a/ot-strumitsa-do-bryuksel-24112017

Подобни новини

Оставете коментар