ДАНЧО ЦОНЕВ от трибуната на парламента: ТУРЦИЯ е най-голямата ИКОНОМИЧЕСКА и ВОЕННА сила в ЕВРОПА, затова искаме включването и в ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ни.. Без ТУРЦИЯ на Балканите ….. При гласуването на ПРОЕКТА на ДПС в парламента….

Данчо Цонев, известен като Ментата от трибуната на парламента днес:
Турция е най-голямата икономическа и военна сила в Европа, затова искаме включването и в Европредседателството ни от 1 януари до 30 юни. Без приобщаването на Турция към Европа на Балканитеняма да има спокойствие. Никаква стабилност не може да има. Затова искаме това да бъде записано в закон за председателството ни на ЕС. Преговорите между Турция и ЕС трябва да продължат докато ние сме председатели на Европа следващите 6 месеца. Това е в наш интерес, в интерес на Турция и в интерес на Европа. В интерес на всички.

Председателят на комисията, която изработи закона за председателството ни – Вигенин от Капиталистическата партия:
Темата Турция е една много токсична тема и България няма сили да се занимава с нея докато 6 месеца ще представляваме позициите на ЕС.

При гласуването на проекта на ДПС в парламентатой бе подкрепен само от 16 депутати – 15 на ДПС и 1 от БСП. 24 гласуваха Против, а 130 се въздържаха.
Приет бе проекта на Вигенин със 154 За, нула Против и 15 Въздържал се. На трибуната излезе дебелата министърка по европредседателството и похвали много, ама много Вигенин.

На снимката пък виждате поредното васално поведение на България. Всички питат къде е българския флаг. Нямаше го и при разговорите в Саудитска арабия. Но робски танц със саби имаше. Ами химна български в Италия, изобщо не беше химн български.
Тази снимка беше качена в профила на този, но ПР-ите се усетиха и след 2 дни критика я свалиха. Иначе под нея този се хвалеше с телефонен разговор с Ердоган.

Подобни новини

Оставете коментар