Преди 1 час: ТРЪМП призна ЙЕРУСАЛИМ за столица на ИЗРАЕЛ и вбеси целия СВЯТ… РЕАКЦИИТЕ са за СВЕТОВНА ВОЙНА, ако не знаете в Йерусалим няма нито едно посолство и родното място на ИСУС е ….

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел и вбеси целия свят. Реакциите са за световна война, защотоградът от 60 година е война между палестинци и израелци.
„Мисля, че това се очакваше отдавна. Много президенти на САЩ заявяваха, че искат да направят нещо, но те не го направиха. В съответствие със Закона за преместването на американското посолство в Йерусалим нареждам на Държавния департамент да започне подготовка за преместването на американското посолство от Тел-Авив в Йерусалим. Призовавам за спокойствие и търпимост след решението ми за признаването на новата столица на Израел. САЩ се стремят къммирно регулиране в Близкия изток, което да удовлетвори и двете страни. Вицепрезидентът Майкъл Пенс ще посети Близкия изток. Знам, че решението за признаването на Йерусалим за израелска столица се посреща на нож в арабския свят и други части на света, обяви Тръмп.
Минути след речтаамериканският президент Доналд Тръмп подписа указ за шестмесечна отсрочка за преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим.
По този начин ще се даде време на Държавния департамент да сондира сближаване на позициите на палестинците и евреите по проблема.
В речта си Доналд Тръмп отбеляза, че преместването на мисията ще става в консултации с Израел и Палестинската автономия.
В момента в Йерусалим няма нито едно посолство, всичките над 100 са в Тел Авив.

Подобни новини

Оставете коментар