ГРОБАРИТЕ отхвърлиха ВЕТОТО на ПРЕЗИДЕНТА и гласуваха СМЪРТ за ОНКОБОЛНИТЕ със 126 ЗА и 95 Против СТЕФАН ДАНАИЛОВ: Онкоболен съм и се надявах на …. Антон Кутев: МАРЕШКИ, един зависим човек, без него този вот нямаше да се случи… Започват ПРОТЕСТИ на ОНКОБОЛНИ всеки ден по време на ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Гробарите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев и гласуваха Смърт за онкоболните със 126 ЗА и 95 Против. По този начинонкоболните няма да могат да ползват през Здравната каса 32 нови молекули за лечението си. Могат да си ги закупят, но с лични пари, а не с пари от Здравната каса. Едвам, едвам до парламентарната трибуна се добра Стефан Данаилов и обяви:
Дойдох да заявя, че съм в конфликт на интереси. Аз съм онкоболен и ще защитя ветото на президента. В ремисия съм от 3-4 години, но не е ясно утре какво ще е. Аз имам пари, мога да си купя тези молекули, но да отидем в онкоболницата другарю Цветанов да видите млади хора, стари хора, бедни хора, които разчитат на Здравната каса за да си купят новите молекули. Да си купят надежда.
Антон Кутев:
Марешки, един зависим човек, без него този вот нямаше да се случи.
Цветан Цветанов:
Баща ми почина от рак на62 години, Данчето Фандъкова мина през рака, Вежди Рашидов, във всеки дом има болни от рак. В момента вие използвате нещастието на хората, както винаги сте го правили.
В парламента на трибуната бяха болни от рак, от пациентските организации, които реагираха остро на вота на гробарите и дори се развикаха на депутати по-долу.
Преди заседанието днес имаше протест пред парламента, в който болни от рак обявиха, че по време на европредседателството всеки ден ще има протести. Интересен е фактът, че Патриотите и Воля не обелиха и дума по време на разискванията, но гласуваха за гробарите.

Подобни новини

Оставете коментар