ТОМ и ДЖЕРИ, учи се от Турция ГЛУПАКО БНТ преди минути: ТУРЦИЯ купува от РУСИЯ 48 установки ракети ЕС 400 за 2,5 млр долара ЕРДОГАН: Ракетите не са заплаха за НАТО СУПЕР ОРЪЖИЕТО може да поразява цели на …. ВИДЕО

Том и Джери, учи се от Турция глупако. БНТ преди минути:
Турция купува от Русия 48 установки ракети С 400 за 2,5 млр долара.
Ердоган: Ракетите не са заплаха за НАТО. Супер оръжието може да поразява цели на600 км, тоест България е няма. Подробностите:

Турция купува от Русия четири дивизиона ракети ЕС-400 на стойност 2,5 милиарда долара. Това заяви генералният директор на конгломерата „РосТех“ Сергей Чемезов. В един дивизион има между 8 и 12 установки. Турция купува пълния комплект.
45% от сумата ще бъде платена авансово, а за останалите 55 на сто между Анкара и Москва вече е договорен кредит. Първите доставки на ракетите са планирани за 2020 година. Чемезов посочва, още че Турция е първата страна-членка на НАТО, която си купува подобни модерни ракети, съобщи БНТ.
Сделката обаче предизвика недоволството на Алианса, защото установките не могат да бъдат интегрирани в единната система за противовъздушна отбрана на блока. От Анкара обясниха, чепокупката на ЕС-400 не е заплаха за НАТО.
Какво могат ракетите С 400
Ракетно-зенитния комплекс С-400, който е последно поколение. Комплекс „Триумф” (С-400) е руската зенитно-ракетна система от ново поколение, която е приета на въоръжение през 2007 година. Системата е способна да унищожи не само съществуващите, а даже и предполагаеми средства за въздушно-космическо нападение. С помощта на радар С-400 е способна да прихване цел, която е на 600 километра. „Триумф” може да порази аеродинамически цели на разстояние до 400 км, а летящи със скорост до 4,8 км/с тактически балистични цели – до 60 км. В тази категория на въоръжение влизат крилатите ракети, самолети на тактическата и стратегическа авиация, а също така и бойни балистични ракети. При това С-400 е способен да унищожи обекти, летящи на височина5 м. По този показател системата няма аналог в света. Например, американската система Patriot засича цели на височина над 60 метра.
Видео, зяпайте

А това е видеото по БНТ
http://news.bnt.bg/bg/a/turtsiya-kupuva-raketi-es-400-ot-rusiya

Подобни новини

Оставете коментар