НЯМА такава НАГЛОСТ, европейска НАГЛОСТ!!!! ЕС иска от РУСИЯ всяка година по 1,39 млр евро заради ограничен внос на …. И всяка година с 15 % увеличение на ГЛОБАТА … Искането на ЕС е изпратено до АРБИТРАЖНИЯ СЪД, съобщи ….

Няма такава наглост на света, европейска наглост. Не ценност, а наглост. Те и ценностите и са нагли, но това е друго. ЕС иска от Русия всяка година по 1,39 милиарда евро заради ограничен внос нана свинско месо, предава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.
Исканата от Брюксел компенсация се базира на общата стойност на експорта на свинско от ЕС за Русия през 2013 г. Планира се размерът на глобата да се повишава всяка година с 15%. Световната търговска организация е изпратила в арбитражния съд иска за намерението на Евросъюза да изисква всяка година от Русия 1,39 млрд.евро заради ограниченията за внос на свинско, уточнява РИА Новости.
Според източници на изданието „Политико“ арбитражният процес ще реши далиискът за финансови компенсации от Русия е справедлив. След това при положително решение съдът ще се произнесе по възможността мярката да бъде приложена по отношение на Русия. През 2016 Световната търговска организация постанови, че Русия е въвела „неправомерна“ забрана за внос на свинско от ЕС и че тази стъпка е нанесла тежък удар на фермерите в Дания, Германия и Холандия. „Политико“ отбелязва, че санкциите са дали възможност на Русия да увеличи своето производство на свинско месо, след като конкуренцията на чуждите вносители на пазара е изчезнала

Подобни новини

Оставете коментар