Отхвърлиха ВЕТОТО на ПРЕЗИДЕНТА за корупцията… От трибуната на парламента: КОРУПЦИЯТА е облечена в ЗАКОН, примери – ВСЯКА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА…., камера в едно село струва 20 лв, а са платени 20 000 и КМЕТЪТ казва – законът е… През 2017 г – 1,6 млн сделки корупция с участие на 22% от българите… ПРИЧИНА за корупцията е НЕОЛИБЕРАЛНАТА СИСТЕМА при която ПАРИТЕ са поставени пред ЧОВЕКА, а не ….

Гробарите отхвърлиха ветото на президента за корупцията. ДПС гласува заедно сгробарите, ПАРИотите и аптекарите. 222 гласували – 146 Против президента, 76 За президента и това бяха само капиталиститте.
От трибуната на парламента се чу следното:
Божанков от БСП
– Корупцията е облечена в закон. Примери – всяка обществена поръчка се прави така, че е ясно кой ще я спечели. Законът обаче е спазен. В едно село една камера струва 20 лв, а са платени 20 000 лв и кметът казва – Законът е спазен.
Станилов от Атака
– Причините за корупцията са в неолибералната система, в която парите са поставени пред човека, а не човекът пред парите. Затова по света казват, чекорупцията не може да се пребори, а само да се ограничи.
Нинова от БСП
– 83 процента от българския народ соросоиди ли са? Тези 83 процента казват, че корупцията е навсякъде в държавата, че обществените поръчки са така нагласени, че да спечели точно определен кандидат. Не признавате, че корупцията съществува. Даже от високо се чу, че корупцията не е престъпление. Нямало определение що е корупция. От ГЕРБ виждам мълчите и искате да мине този дебат ей така, между другото. Управляващите не борят корупцията, а я прикриват.
Сидеров от Атака
– Гласувах срещу ветото на президента. Той много израстна като политик, но трябва още. Трябваше да дойде при нас и да се допита,да му обясним с кои текстове от закона не сме съгласни, а не са връща целия закон.
Стоянов от БСП
– През 2017 г в България има 1 милион и 600 000 корупционни сделки, в които са участвали 22 процента от българите

Подобни новини

Оставете коментар