ОТКРИХА кой е подавал ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ за БОМБА на летището и НДК…. Не е ПУТИН, не е РУСНАК, не е РУСОФИЛ, .. НАКАЗАНИЕТО е …

Откриха кой е подавал фалшивите сигнали за бомба на летището и НДК. Не е Путин, не е руснак, не е русофил. ПодробноститеБългарин в чужбина е подал фалшивите сигнали за бомби в София. Това съобщи на брифинг старши комисар Ивайло Иванов.
“Изяснихме, че обажданията са подадени от карта на чужд мобилен оператор и осъществихме контакт с партньорските служби. Установен бе авторът на обажданията – 45-годишен български гражданин, който се намира в страна от ЕС. За него е установено, че е подавал множество сигнали, освен за обекти в България, и за различни европейски институции, като последният е за Европейската комисия. С партньорските служби действаме за установяване на местонахождението и задържането му”, поясни той. В България през годините са водени досъдебни производства по същия повод във връзка с подадени от него много подобни сигнали. Деянието е наказуемо, като за него се предвиждаглоба от 10 000 до 20 000 лева, включително и затвор. От няколко години 45-годишният мъж не е на територията на България. Той има криминална регистрация за шофиране след употреба на алкохол. Припомняме, че сигнал за бомба на Летище София беше подаден в петък, след като такъв имаше и в четвъртък. След проверка на службите стана ясно, че взривно устройство няма. Пътниците и на двата терминала бяха евакуирани, а полетите отменени. От МВР заподозряха, че сигналите са подадени от един и същ мъж. Сигнал за бомба в НДК бе подаден в петък около 17 ч. Сградата бе проверена, а хората не бяха евакуирани.

Подобни новини

Оставете коментар