Бойко Борисов на български пред парламента на ЕС: Да не позволим да не останат МЛАДИ ХОРА на БАЛКАНИТЕ, да работят за да има пенсии за старите хора. БЪЛГАРИЯ ПРЕМИНА по този път…!!?? РУСИЯ ще търсим нормализиране на отношенията, но …. ЮНКЕР: България постигна успехи в икономиката си, безработица, дефицит, …. Депутат от ЕНП: Можем да се учим от България на икономически растеж и на борба с корупцията Това са БЕЗУМНИ ХОРА, които живеят в СВОЙ, ИЗМИСЛЕН СВЯТ

Бойко Борисов пред всички евродепутати:Няма да има нови членки от Балканите приети в европейския съюз. Това ми го заявиха Юнкер и Туск, но ние трябва да бъдем честни към тях и им дадем надежда. Виждате един изстрел в Косово и какво става. Тези държави географски са в Европа. Балканите са такова място, че ако се размърда един камък и започват да мърдат целите Балкани. Да не позволим Балканите да се обезлюдят, да не останат млади хора да работят за да има пенсии за старите хора.
България мина по този път. Сега е моментът да дадем перспектива на тези държави. Стабилността на Балканите означава стабилност на Европа. Изходът е европейска перспектива, те го очакват, те го желаят. С Русия ще търсим нормализиране на отношенията, но това надскача нашия праг на възможности, защото зависим от общото европейско решение. България има 4 процента ръст, 6 процента безработица, нулев дефицит, огромен фискален резерв, валутен борд, готови сме за еврозоната. Европа вече има растеж и няма по-силни от нас. За Европа най-подходящия девиз би бил – Съединението прави силата.

Юнкер каза следното:Едно от най-приятните неща в българското председателство, е че ще мога да виждам моя приятел Бойко по често. Радвам се, че българското председателство е така добре подготвено, защото
следващите 6 месеца са много важни за бъдещето на ЕС. От ноември 2014, от началото на сегашния съвет. Тези 6 месеца всички предложения трябва да се превърнат в законодателни актове. България постигна успехи в икономиката си. Безработица, дефицит. За реално влизане в еврозоната трябва да се реши проблемът с корупцията.
На 17 май ще има среща на върха със страните от Западните балкани за да обсъдим техните желания. Присъединяването към ЕС не е нещо естествено, а трябва да бъде извоювано. Тези страни все още не отговарят на изискванията. Трябват реформи и ще се доближат до присъединяването. Върховенството на закона е основен принцип на ЕС.
Намираме се в диалог с новия министър председател на Полша. Не водим война с Полша, водим спор. Предвиждат се предупредителни мерки. За Брекзит няма да има печеливша страна, и двете страни ще са губещи.
Ще загубяти британците и европейските институции. Както каза Мей за 40 г британците не са се почувствали в ЕС. И ние имаме вина. Предложих, ако искат да останат, да останат, но усетих, че в Лондон реагираха раздразнено. Ако излязат по член 50, могат после по член 49 да се върнат. Казват ми, че ще остана в историята като председател Брекзит.

Депутат от ЕНП:
Можем да се учим от България на икономически растеж и на борба с корупцията.

Депутат от ПЕС:
Социална справедливост ще има, когато има данъчна справедливост.

Група на либералите:
Популизмът, национализмът и корупцията са врагове на ЕС.

Бареков:Нека като европейските депутати на Юнкер не си заравяме главите в пясъка. Българите не виждат никаква перспектива в собствената си държава, защото обедняват все повече за сметка на една малка групичка. Няма вкаран за корупция в затвора. Бандити като Прокопиев и Огнян Донев са на свобода.

Корумбашев:
С влизането ни в ЕС бяхме 9 милиона, сега сме 7 милиона. През 2007 по Свобода на словото бяхме на 39-то място в света, сега сме на 139.

Подобни новини

Оставете коментар