Професор Искра БАЕВА в ефира на БТВ: СОЦИАЛИЗМЪТ УМИШЛЕНО го НЯМА в УЧЕБНИЦИТЕ… 10-токласници: В КЪЩИ МАЙКА и ТАТКО, БАБА и ДЯДО ни казват едно, в УЧЕБНИЦИТЕ пише друго… БАЕВА: Комунистическият период е представен по-лошо дори от ТУРСКОТО РОБСТВО, където имало положителни неща…, ВИДЕО

Професор Искра Баева в ефира на БТВ:
Социализмът умишлено го няма в учебниците
10-токласници:
В къщи майка и татко, баба и дядо ни казват едно, в учебниците пише друго
БАЕВА: Комунистическият период е представен по-лош дори от ТУРСКОТО РОБСТВО, където според новите учебници имало положителни неща…
ПодробноститеВ X клас се учи цялата история на България – от неолита до Бойко Борисов, доколко е възможно да се изучи цялата? И следвоенния период е представен като най-черният в нея”, коментира в студиото на „Тази сутрин” по БТВ професорът по история Искра Баева.
„Това е отклонение от нормалното развитие на държавата – оценява се както фашизма и национал-социализма”, каза пък доц. Лъчезар Стоянов, който е бил част от групата за подобряване на учебната програма.
Нови уроци по история:
Десетокласниците ще учат за комунизъм, политически репресии и терор. Комунистическият период е представен по-лошо дори от турското робство, където имало положителни неща. Не се обяснява защо се е случил този период? Напълно е избегнато цялото социално- икономическо развитие… Следващият период – на прехода, е описан в положителни краски, а хората и до ден днешен изпитват носталгия по социализма. Защо е така, никой не обяснява, възмути се Баева.
Видео

Подобни новини

Оставете коментар