НАЙ-ЧОВЕЧНИЯТ министър председател на България кара старо Пунто, живее в панелка и … Преподава в европейския колеж по икономика специалностите … СТУДЕНТИТЕ са на различни мнения за ЖАН, от ….

Най-човечният министър председател на България кара старо Пунто и живее в панелка. Преподава в европейския колеж по икономика специалноститеУправление на проекти и Проекти по програма Конкурентоспособност. Всичко това в родния му Пловдив. Разбрахте, че става дума за Жан Виденов, който е министър-председател на България в периода 1995 – 1997 г. и председател на Българската социалистическа партия от декември 1991 до декември 1996 г. Подава оставка от заеманите постове след масови протести заради хиперинфлация в страната. Кризата оттогава е наречена на него „Виденова зима“.
Роден е на 22 март 1959 г, женен за Каталина Виденова.
Блокът в който живее Виденов не е саниран, намира се в малка квартална уличка. Терасата е остъклена отдавна, а алуминиева дограма има само на един прозорец. В същия блок живеят родителите му. Баща му още кара понякога зелено трабантче, а бившият министър председател се движи с 20-годишен Фиат Пунто. Когато стана премиер Виденов нямаше книжка за управление на автомобил, но след като през 2001 напусна БСП и изобщо политиката, стана и шофьор.
Студентите са на различни мнения за Жан. Много еземен, не използва служебния паркинг, а и той като нас търси място за паркирате в съседните улички, разказаха едни.
Винаги е облечен с тъмен костюм, риза и вратовръзка, дори и през лятото, разказаха скъсаните от Виденов студенти.
Позитивен човек е, зареден с оптимизъм. Понякога пуска шеги по време на лекции, споделиха други, които са взели изпита при него.
В колежа на Жан преподават още Румен Гечев, Валентин Вацев и Красимир Райдовски, пише в-к 168 часа.

Подобни новини

Оставете коментар