ЧАСЪТ на ИСТИНАТА! Един ден, иска или не иска ЧОВЕК се изправя пред СМЪРТТА! Това е часът на ИСТИНАТА! Може да е бил с много ПАРИ, може да е бил с много ВЛАСТ, но пред СМЪРТТА… ИСУС го е казал: Не търси съкровищата на Земята, които….

Часът на истината! Един ден, иска или не иска Човек се изправя пред Смъртта! Това е часът на Истината! Може да е бил с много Пари, може да е бил с много Власт, но пред Смърттавсички сме равни. Тогава човек няма как да шикалкави. Ценностната му система се променя. Любопитното е защо ценностната система се променя! Цял живот е искал коли, яхти, жени, хубаво ядене, хубаво пиене… Но когато вече сме на кръста, тогава разбираме кое е на-важното в живота. Кое е истинското в живота. Въпросът е защо чак на края разбираме всичко това. В края на живота ценностната система изчезва. Остава само кръста. Вече не зависиш от марки, тенденции на развитие, мода, лукс, имидж, … Дали ще е днес или утре, още един ден, човек иска още един ден живот, но това сега не можем да го разберем. Ще ни стане ясно когато стигнем до този момент. Докато хората са здрави мислят единствено как да вземат повече от живота.
Интересува ги само материалната страна. В момента в който ги сграбчи за гушата жестоката диагноза, когато усетят смъртта тези хора променят ценностната си система. Това става буквално става за дни, месеци, най-много година. Пред смъртта всички се смиряват. Изпадат всмирение и те посрещат смъртта сами в психологически смисъл. Може в стаята да има много хора, един да носи вода, друг да храна, трети лекарства, но психологически човек посреща смъртта сам. И той ще, не ще си прави една голяма равносметка. Това е неговият край и той е смирен. Може да е бил всичко, може да е бил с много пари, може да е бил с голяма власт, но пред болестите и смъртта всички сме равни.
Ценностната система така се променя, че човек започва да обръща внимание на птичките, на листенцата, на тревичките, на тези неща, които преди не е забелязвал и не са го интересували. До истината ние стигаме в края на живота. В Библията е казано – Не търси съкровищата на Земята, които молци и ръжда ги разяждат, и крадци ги крадат, а търсисъкровищата на Небето, където молци и ръжда не ги разяждат и крадци не ги крадат.
Ето то е казано. Исус го е казал, коментира лекарят Валентин Янев.

Подобни новини

Оставете коментар