Оливиеро Тоскани: ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ е да си в МИР със СЕБЕ СИ, 24 часа! Няма НИЩО ПО-ХУБАВО от това да си ЖИВ! Много хора са ПРЕУСПЕЛИ ФИНАНСОВО, но не са щастливи, защото… ЩАСТИЕ е да се СМЕЕШ много и на… и да ДАВАШ, а не …

Идеалното щастие се измерва 24 часа всеки ден. Истинското щастие е да си в мир със себе си, 24 часа. Много хора са преуспели финансово, но не са щастливи, защотоне са обичани от жените и децата си, от колегите си. Щастие е да си здрав физически и психически, да си щедър, защото да даваш е много по-хубаво от това да получаваш. Щастие е да се смееш много и на всичко. Няма нищо по-хубаво от това да си жив, сподели в ефира на БТВ италианецът Оливиеро Тоскани.
Той е фотограф и движеща сила в творчеството му е провокацията като жива сила на всеки човек.
Ако изкуството не може да ви накара да чувствате, то какъв е смисълът. Най-великите произведения винаги са били провокативни. Аз нямам нужда от вдъхновение, използвам фотографията за да изразявам себе си. Някои пишат, други правят музика, фотографията е един вид медия. Днес всеки може да снима, да качва. И какво от това, всички ходим до тоалетната. Всички могат да снимат и пишат, но какво от това. Има много малко автори и поети. Това, че всеки може да го прави не значи, че е лошо за мен. Важното е с какво качество го правиш, сподели Тоскани.
На 75 г твърди, че се е успокоил.
Всички сме родени като граждани на света, като птиците. Те имат свободата на летят където си искат. Човекът не може да лети, номоже да се освободим от всички ограничения – морални образователни, материални, религиозни,всички, категоричен е италианецът.
Роден е в Милано и тръгва по стъпките на баща си, който също работи като фотограф за най-големите вестници в Италия.

Подобни новини

Оставете коментар