ШОК за ЕС! Вицепремиер на България поиска ДЪРЖАВЕН МВР РИТНИК за евродепутат: Да бъде експулсирана с КАМИОНЕТКА до Капъкуле“, ЗЕЛЕНА ДЖИХАДИСТКА, НАГЛА и САМОНАДЕЯНА завършила …., изригна ДАЛАВЕРИЙ в писмо до медиите и в Европа. Това е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАФ на кабинета БОРИСОВ 3, каза ….

Шок за ЕС!
Вицепремиер на България поиска държавен МВР ритник за евродепутат:
Да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле“, зелена джихадистка, нагла и самонадеяна завършила …., изригна Далаверий в писмо до медиите и в Европа. Това е най-големият гаф на кабинета Борисов 3, каза …. Подробностите:Съпредседателката на групата на „зелените“ в Европарламента Ска Келер бе шокирана от поведението на вицепремиера Валери Симеонов, който разпрати до български и чужди официални институции и медии протест от името на ръководството на партия „Национален фронт за спасение на България“ под заглавие „Да намажем ските на Ска Келер“.

В писмото, адресирано до българското външно министерство, Европарламента, германското правителство и до германската коалиция „Алианс 90/Зелената партия“, се използват множество обидни квалификации и се настоява за експулсиране на евродепутата с камионетка до Капъкуле. Националистите настояват „председателстващата Съвета на Европейския съюз България незабавно да изпрати нота до Европейския парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България“. Накрая авторите си позволяват обиден език и подигравка към самата Германия: „Припомняме на Ска-та, че в изградилата с векове етническа толерантност България не палим общежития на мигранти, в които да изгарят и деца, нито толерираме фашистки скинхеди, които окървавяват протестите в родната й Германия. И водени от държавните, а не тясно политически интереси, съставяме коалиционно правителство в рамките на един месец, а не на половин година. Пожелаваме същото и на колегите от ХДС/ХСС и ГСДП“.

„Тези думи са шокиращи и неадекватни завицепремиер. От много години съм действащ политик и никога не съм чувала подобно нещо – нито в Европейския съюз, нито извън него. В демокрацията е важно да се уважават критикуващите мнения. Очевидно коалиционният партньор в българското правителство е много изнервен, че българите протестират срещу правителството и се борят за своите права“, коментира Ска Келер.

В четвъртък вечерта Ска Келер бе на поредния протест пред Министерския съвет на природозащитниците, които са против измененията на инвестиционния план в парка Пирин. Те настояваха за огласяване на истинския собственик на фирмата концесионер на лифта в Банско „Юлен“ и скандираха „Оставка“ за екоминистъра Нено Димов. Гостенката подкрепи с кратка реч участниците в протеста. „Начинът, по който се грижим за природното наследство, за върховенството на закона, е показателен за начина, по който се грижим за цяла Европа. Разглеждат протеста като някаква атака срещу България. Напротив, борим се за правата си. Трябва да защитаваме правото си да бъдем чути. Продължавайте, имате нашата подкрепа“, каза тя.

Ска Келер представи поръчания от нейната група в ЕП доклад за корупцията в България. Тя обясни, че „първото в борбата с корупцията е да признаем нейното съществуване, защото България е в ЕС и трябва да се придържа към върховенство на закона“. Целта (на доклада) не е да атакува България, а да защити общия европейски интерес. Евродепутатката съобщи, че вече е отправила спешен въпрос към ЕК за казуса „Пирин“ и очаква Еврокомисията да отговори идната седмица. После добави: „Не бива да се дават европейски пари за нарушаване на закона – каквото ще бъде преминаването на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. Трябва да се намери друго трасе.“

Запитана от в. „Сега“ как ще отговори на обвиненията, че се намесва във вътрешните работи на България, тя заяви:„Не мисля, че се намесвам в нечии вътрешни работи. Върша си работата като избран член на Европейския парламент. Това е съюз на закони, стандарти и ценности. По въпроси от обща загриженост – каквато е корупцията, която често е трансгранична и това я прави европейски проблем, съм длъжна също да си върша работата.“
От пресслужбата на Министерския съвет беше разпространена официална позиция на правителство, в която се разграничиха от думите на НФСБ. „Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона“, пише в съобщението.
Това е най-големият гаф на кабинета „Борисов 3“, коментираха от ПП „Зелените“. В отговор на декларацията на НФСБ съпредседателят на „Зелените“ Борислав Сандов заяви: ”Позицията по адрес на Ска Келер от коалиционния партньор в правителството на България, подписана лично и от вицепремиера Валери Симеонов, е най-големият дипломатически гаф на кабинета „Борисов“ 3. Грубият език, клеветите и неадекватното искане за експулсиране по адрес на съпредседателя на групата на „Зелените“ и член на Председателския съвет на Европейския парламент е опозоряващо България пред нашите партньори в Европейския съюз. То е равносилно на призив за излизане на страната ни от Евросъюза във време, в което председателстваме Съвета на ЕС. В този момент има само един логичен ход от страна на правителството по отношение на подписалия скандалната позиция и ако той не бъде направен, гражданското недоволство ще нарасне до по-сериозни размери”.
–––––––––-
Писмото на НФСБ


„Евродепутатката Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета „Шабанчъ“ в Истанбул, Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?“
По-нататък авторите я наричат „покрилата се с позорна слава зелена активистка“, „зелената джихадистка“ и призовават външно министерство „да обяви Келер за персона нон грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле“.

Подобни новини

Оставете коментар