ТОЧНО между ОЧИТЕ! ПРЕЗИДЕНТЪТ отново намери ЦАКАТА на БОРИСОВ, ИЗОБЛИЧИ го в много лъжи в БТА… Нарече го МАНИПУЛАТОР, защото … и директно го ОБВИНИ: Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на ….

В 10-ката! Точно между очите! Президентът нарече Борисов – манипулатор, защотонамеси хора от администрацията на президента в игричките си.
Румен Радев отиде в БТА, застана пред медиите и обясни

Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз смятам за груба манипулация. Борисов получи „коледен подарък” с подкрепата, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ гласуваха „За” внесения от ДПС закон за КТБ. Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?

Президентът подчерта, че напрежението между МС и президентството се дължи на проблеми като „пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, „скалъпената проверка от парламентарна комисия (за изтребителите – б.р.), прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили”, „липса на прозрачност и бетониране на корупцията с новия закон”, „катастрофата в инвестициите”, „мизерните пенсии” и др.
По отношение на поне временния отказ от внасяне на Истанбулската конвенция в парламента, Радев даде съвет на Борисов:„Да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България. Да прочете конвенцията на английски или френски, това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Българският народ не отхвърли тази конвенция защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган.
Радев направи и остър коментар по отношение на външната политика на България, като посочи, че „решенията трябва да се вземат преди дадени събития”, но няма да се натрапва там, където не е канен.
Във връзка с предстоящата среща ЕС – Турция във Варна той подчерта: „Много е важно ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. България – и това очаквам от премиера, трябва да постави към г-н Ердоган тези въпроси, на които очакваме отговори – за гаранция за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, заненамеса в нашия изборен процес, за ненамеса в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за компенсация на тракийските бежанци”.
От реакцията на Радев може да се направи извода, че той директно обвини Борисов в задкулисни връзки с Пеевски.

Подобни новини

Оставете коментар