ЖИВОТНО или ЦВЕТЕ? АНДРЕЙ РАЙЧЕВ в чисто ново проучване: Преди 1000 г е имало СПОР – ЖЕНАТА животно ли е или растение? При СОЦИАЛИЗМА половете бяха много по-равни от колкото сега… Доказателство е сравнението между …. Чували сте мъжкото твърдение – ЖЕНАТА не е като ЧОВЕКА?

Животно или цвете?
Андрей Райчев в чисто ново проучване:
Преди 1000 г е имало спор – Жената животно ли е или растение? При социализма половете бяха много по-равни от колкото сега. Доказателство е сравнението междуГДР и ФРГ.
Всичко, което каза Райчев в ефира на Нова телевизия, предаването На кафе:
Направихме това проучване покрай Истанбулската конвенция и ролята на жената в обществото. Изводът е, че при социализма половете са много по-равни, от колкото днес, защото хората без значение мъж или жена бяха равни заради социалистическата система. Затова днес в България равенството на половете и в момента е по-силно в сравнение Англия и Франция например. Най-явно това личи в сравнението ГДР – ФРГ. В изследването анализираме кой е по-коректен, по-корумпиран, по-переспективен – жените или мъжете. Самите мъже, казват, че жените са по.
Казват – даваме ви кредит какво ще правите с парите. Мъжете отговарят – ферма, фирма, бизнес, а жените търсят хармонията – ателие, фризьорки салон, …
Ако изходим от Пепеляшка. Какво крие Пепеляшка? Тя крие целта и подчертава ресурса. Тя не казва, че иска принца да я оцени.
Мъжът Принц пък казва целта и крие ресурса, това е стратегията на успеха му. Ще победя Змея, но не казва как. Затова женското общество по-успява. Хората да се върнат на реалния проблем, това е ползата от това проучване. Неравенството е заложено в самата същност на половете. Не можеда насече дървата, а да не може да ги пренесе, обясни Райчев.
Само ще допълним една изпитана от времето истина. Чували сте мъжкото твърдение – Жената не е като Човека.
Видеото с Андрей Райчев в На кафе на този линк
https://play.nova.bg/programi/na-kafe/921723?autostart=true

Подобни новини

Оставете коментар