УСЕЩАНЕ за ЛЪЖА! Нарича се КРИЗИСЕН ПР! ГИНКА пред МЕДИИТЕ преди минути: СЪГЛАСНА съм ДЪРЖАВАТА да участва в сделката ЧЕЗ стига само … ФИНАНСИРАНЕТО не е от БЪЛГАРСКИ БАНКИ, а само от…. Министър ГОРАНОВ: Искаме най-малко КОНТРОЛЕН ДЯЛ от …

Усещане за лъжа! Нарича се кризисен ПР, който да намали общественото напрежение. Рано сутринта Бойко Борисов привика в Министерски съвет Гинка за да и каже какво да говори преди медиите и след инструктажът тя каза следното:Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката. Желанието ми е да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители. Финансиране е от международни банки. Няма участие на български банки в сделката с ЧЕЗ. Склонна съм държавата да има участие в покупката, стига продавачът ЧЕЗ да е съгласен. Днес тръгвам за Прага, но като представител на държавата, а като представител на моите компании.

До Гинка, рамо до рамо от двете и страни бяха министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.
Горанов обясни:

Заявихме воля да участваме в тази сделка, ако ЧЕЗ се съгласии. Можем или с пари от бюджета или чрез частно придобиване на дялове.
Виждаме добрата воля от българската компания да бъдем допуснати до тази сделка. Сега очакваме решението на продавача. Искаме най-малкоконтролен дял от 34 процента.

Подобни новини

Оставете коментар