На ШИПКА! ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ точно в СЪРЦАТА БЪЛГАРСКИ: РУСКИ и БЪЛГАРСКИ КОСТИ съградиха БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА!!! Цялото му слово пред руския ПАТРИАРХ ГАДЪТ и ГИНКА не отидоха на Шипка, защото ….

На Шипка!
Президентът Радев точно в сърцата български:
Руски и български кости съградиха българската свобода! Цялото му слово пред руския патриарх:Събираме се на този див, чутовен връх, за да се преклоним пред героите на българската свобода и да почетем нашето общо минало. Под снега, в пръстта на Свети Никола, Околчица, Орлово гнездо и околните редути лежат много кости. След 140 години трудно някой ще каже кои са български и кои руски, но от тези кости е съградено скелето на нашата, българската свобода. На руската и българската бойна слава. Шипка е капитал от историческо достойнство, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас, потомците, и който ние не бива да пилеем.

Скъпи сънародници,
През годините, в августовските жеги и в мартенските виелици, вие бяхте тук, дори когато политиците ги нямаше. Защото вие знаехте, че с вашето присъствие, с вашата почит, скрепявате историческата истина. Вие, млади и стари, сте опълченците на историческата правда, които не допуснахте тя да бъде поругана и низвергната. Към вас е моята човешка благодарност.

Благодаря на Негово Светейшество Неофит и митрополит Софийски и Негово Светейшество Кирил, Патриарх на Москва и цяла Русия, за съслужението, за мъдрите думи, за признателността и благодарността и за християнския дух, който помни, но и прощава. Който осмисля свободата и извисява човека. Християнският дух, в който саможертвата епът към свободата, тъй както хекатомбата на Шипка отвори вратите за нашето национално Освобождение.

Вечна памет за героите!
Вечна признателност към воините на Царя-Освободител!
Да живее България!

Гадът банкенски и Гинка пазарджийска не отидоха на Шипка, защото Народът не им вярва. А и Гадът български отдавна не ходи там, където е президентът Радев, защото мутренското му поведение го злепоставя.

Подобни новини

Оставете коментар