ИСТИНАТА БОЖИЯ! ПАТРИАРХ КИРИЛ им го каза на ПРОДАЖНИЦИТЕ ГАДОВЕ на летището: ОГОРЧЕН съм от ВЛАСТА в България, защото за ОСВОБОЖДЕНИЕТО от турско робство слагат НАРАВНО до РУСИЯ държави като …..

Истината Божия!
Патриарх Кирил им го каза на продажниците гадове на летището:
Огорчен съм от властта в България, защото за Освобождението от турско робство слагат наравно до Русия държави катоПолша, Литва и Финландия. Става дума за полкове на руската гвардия, позиционирани в Полша и Финландия, обясни Кирил преди да се качи на самолета за Москва. Той допълни, че кулминацията на визитата му е била на Шипка, където е имало само български и руски знамена.

Малко преди да си тръгне, патриарх Кирил сам поиска да говори пред медиите. Каза, че е бил посрещнат топло от нашата църква и визитата му е знакова, но не скри и своето огорчение:
„Много ме огорчи, че в официалната риторика на представителите на държавата, наравно с Русия същата роля се оказва, че са играли Полша, Литва, Финландия. Никаква политкоректност не може да оправдае лъжлива историческа интерпретация. Става дума за полкове на руската гвардия, позиционирани в Полша и Финландия. Кулминацията на визитата ми бе Шипка, където имаше само български и руски знамена.
По-рано днес патриарсите Неофит и Кирил отслужиха заедно съборна литургия. Стотици се стекоха на нея в катедралата „Св. Александър Невски”. Присъства и Симеон Сакскобургготски. Малко преди да отпътува, руският патриарх се срещна и с президента Румен Радев и обяви, че впечатленията муот срещата са много добри.
2065 г е, в учебниците български пише:
Америка освободи България от турците през 1878 г като на Шипка се бие срещу турци и руснаци. Ето ги Гадове.

Подобни новини

Оставете коментар