Отново ПЪЛЕН ОБРАТ! БЪЛГАРСКАТА ПЕСЕН на ЕВРОВИЗИЯ, от чужбина прогнозират влизане в ТРОЙКАТА! Композиторът БОРИСЛАВ МИЛАНОВ обясни как песента се е РОДИЛА от НИЩОТО….. ВИДЕО с автора и ВИДЕО на песента, който не я е чул:…

Отново пълен обрат! Българската песен на Евровизия, от чужбина прогнозират влизане в тройката. Композиторът Борислав Миланов обясни как песента се е родила от нищото… Видео с автора:Борислав Миланов, композитор:
Песента се роди, когато гледах „Петият елемент“ на Люк Бесон. Още от самото начало усетих, че тя не е за един изпълнител. Колеги от чужбина ме съветваха да не се включвам в конкурса с думите „Остави България веднъж да се провали, за да видят разликата“.
Тази година имам участие и в песента на Австрия, но се отказах от този проект, като го поверих на мой колега. Така, че участвам само с една песен – българската.
Ако бях на мястото на БНТ, бих обявил публично всички 13 песни, които са участвали във вътрешния конкурс. За да няма коментари като този на Вида Пиронкова, която се съмнява, че нашият екип играе извън правилата. Виновни ли сме, че избраха нас. Рецептата за успех на „Евровизия“ е да си в духа на времето. Напоследък все по-млади хора гледат този конкурс, включително тийнейджъри. „Юнивърсъл“ взе конкурса под своята шапка и търсят песни, които да се конкурират по радиото със световните хитове. Съответно журито търси песни с потенциал захитове.
Името на групата Equinox (Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл) е препратка към „равноденствие“ – мир между мрака и светлината, между доброто и злото. След равноденствието имаме победа на доброто.
Който не е чул песента, сега е момента

А това е целият разговор с автора Борислав Миланов

Подобни новини

Оставете коментар