Пак ви ИЗИГРАХА! ГРОБАРИТЕ БАНДИТИ отново ви изиграха! Пускат ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ с ЛЕСБИЙКИТЕ, ГЕЙОВЕТЕ и ДЖЕНДЪРИТЕ през КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД, който… Гражданско сдружение внася сигнал в ПРОКУРАТУРАТА срещу ПРЕМИЕРА и ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР за 5,8 млр, които … Поискаха от РАДЕВ свикване на СЪВЕТА по НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ по темата.. Преди пресконференцията 6-ма с КАЧУЛКИ замериха с ЯЙЦА …

Пак ви изиграха! Гробарите бандити ви изиграха! Пускат Истанбулската конвенция с лесбийките, гейове и джендъри през Конституционния съд, койтоднес съобщи, че ще се произнесе по искането на 75 гробари депутати, които внесоха в Конституционния съд питане противоречи ли на Конституцията Истанбулската конвенция. Познайте от един път какво ще реши Конституционния съд?

Гражданско сдружение внася сигнал в прокуратурата срещу премиера и финансовия министър за 5,8 млр, които са източени от фирми без собственост. Ето ви подробностите

Непогасеният данък, установен с влезли в сила ревизионни актове, достига 5.8 млрд. лв. Агенцията по приходите го е отписала. Това показва справка на НАП, предоставена по Закона за достъп до обществена информация на гражданско сдружение БОЕЦ, което обяви тревожните данни днес. Над 16.2 млрд. лв. е общият размер на установения с ревизионни актове на НАП.

„Натрупаната сума всъщност е несъбираема, защото се търси от задължени лица, които нямат никаква собственост за запориране“, обясни Георги Георгиев, председател на сдружение БОЕЦ. В отговора си НАП признава, че вероятността да бъдат събрани 5.39 млрд. лв. от общите задължения е минимална.
„Това са задължения на лица, за които проведеното проучване е установило, чене притежават имущество, върху което да се насочи принудително изпълнение, или ако притежават такова, върху него има тежести в полза на кредитори с далеч по-големи частни вземания“, обяснява шефката на НАП Галя Димитрова. В момента приходната агенция работела по събиране на дългове за около 400 млн. лв., като все още се извършва проучването на имущественото състояние на длъжниците.
От сдружението са поискали подобна справка и от финансовото министерство, но от там са отговорили, че не разполагат с такава информация.
Информацията за отписания от държавата ДДС се крие от обществото, а схемите за източване на ДДС не може да съществуват без покровителството на държавата.
„В България върховенството на закона е поставено под въпрос, щом в управлението действа мафиотска структура, която използва своята власт да контролира и източва финансовите потоци на държавата, да прикрива престъпленията си“, заяви Георги Георгиев.
Сдружението е внесло още едно питане до НАП – кои са дружествата и търговците, които дължат ДДС в големи размери.
В сряда ще бъде внесен сигнал в прокуратурата срещу финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов, които с бездействието си са допуснали да се натрупа толкова голяма несъбираема сума. БОЕЦ настоява също така президентът Румен Радев дасвика Консултативния съвет по национална сигурност по темата.
Сдружението е автор на първия сигнал, внесен в новосъздадената Комисия за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. То поиска проверка срещу депутата Делян Пеевски заради „съмнителни сделки и придобитите множество активи от депутата за десетки милиони, без да има яснота за произхода на средствата за тях. „Как с депутатска заплата от собственик на стар „Опел“ Пеевски стана официално мултимилионер, без нито една институция и власт в тази държава да се поинтересува какъв е произходът на тези средства?“, се пита в сигнала до антикорупционния орган.
Минути преди пресконференцията, която се проведе в сградата на БТА, шестима мъже с качулки замериха с яйца представители на БОЕЦ.

Подобни новини

Оставете коментар