Има и такива БЪЛГАРИ РУСЕНЕЦ произвежда ръчно АВТОМОБИЛИ, нарича ги КОЛИ на ГРЕХА ЦЕНАТА на един екземпляр е от 180 000 евро до … ВИДЕО

Има и такива българи! Русенец произвежда ръчно автомобили, нарича ги коли на греха. Цената на един екземпляр е от 180 000 евро до220 000, 250 000 евро.
Подробностите

Инженерът Росен Даскалов съчетава упоритост и креативност, а именно те му помагат да надгради идеята да създаде автомобил за себе си до производството на първите български суперавтомобили, наречени „Коли на греха“. Точно преди няколко дни бе и световната премиера на новия иновативен болид и хибридната версия на автомобила, представени на автосалона в Женева.
Инженерът сподели в „България сутрин“, че още в техническата гимназия е започнал да рисува, а след това да сглобява колички от дърво и метал.

„Автомобилите са моята мечта. Целенасочено започнах да се занимавам усърдно с конструирането на този болид през 2013 г., когато представихме първия прототип на „Кола на греха“, уточни инженерът.
Той отбеляза, че първите автомобили от марката са сглобявани в Англия, но по-късно цялото производство се е изместило в България. Така в момента суперавтомобилът се сглобява от екип конструктори в Русе.
„В момента автомобилът има две версии – една състезателна и една градска. Отборът ни се казва „Sofia car motorsport“ , а мотото ни е „from racing to the roads“. Искаме автомобилът да е състезателен, но да може да се кара в градска среда. Хибридната версия стига до 800 к.с. Това е на нивото на най-добрите GT автомобили“, подчерта още инженерът пред Bulgaria ON AIR.
Даскалов допълни, че базовата цена на суперавтомобилът е180 хил. евро, но може да стигне до 220 000, дори до 250 000 евро. Пазърът е Америка. В Европа има проблеми с недоверието – българско производство.
Как си представяте да отида в Германия и да започна да им обяснявам, колко уникален и перфектен е произведеният от мен автомобил, в България.
Ако искате да разберете кой е Росен Даскалов и каква е философията на живота му просто изгледайте видеото на линка по-долу.
https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-03-23/balgarskiyat-superavtomobil-kola-na-greha-pokori-avtosalona-v-zheneva

Подобни новини

Оставете коментар