Какво каза Ердоган във Варна на 26 март? ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ първа е създала СЪЮЗ в ЕВРОПА, докато в ГЕРМАНИЯ и ФРАНЦИЯ си играеха на ГРАФЧЕТА и … Не си играйте с НАРОДИТЕ, ние няма да….

Какво каза Ердоган във Варна на 26 март?
Бойко, Туск и Юнкер, не си играйте с народите, ние няма да забравим нашите братя!
„Османската империя първа е създала съюз в Европа, който е продължил да съществува векове. Не само това, ние сме обединилинашия европейски съюз с Азия и така първи сме създали и Евразийски съюз, за който мечтае президентът Путин. Ние, османците, обединихме Европа с Азия до Персия и с Африка до Мароко, докато в Германия и Франция си играехте на графчета и барони, които имаха по 100 крепостни селяни!“
„В османския европейски съюз цареше ред и икономически просперитет и имаше свободно движение на стоки, капитали и хора от Ефрат до Казабланка и от Нил до Дунав. Да кажат нашите братя българите, зле ли бяха, когато имаха църкви, читалища и вдигаха фабрики за гайтани да обличат цялата империя. Или когато караха в Европа първите патладжани от бахчите в Истанбул. Вижте какъв халът им сега, когато са в новия ви Европейски съюз. При нас султанът бе духовен водач на всички мюсюлманите, а патриархът на християните. Ако Сюлейман Великолепни бе завладял Италия, щяхме да вземем и папата при нас.
„Ние не приемаме диктати и условия, не ни трябват дори парите, които обещахте за да спрем мигрантите, защото имаме свои национални интереси. Турция никога няма да се откаже от своите братя в Западните Балкани, на които европейците донесохте само войни и нещастия. Наскоро казах, че македонтците са наши братя, но наши братя са ибосненците, и албанците и даже сърбите. Братя са ни и куманите и печенезите в Румъния и гагузите в Шабла и татарите в Крим.
„Казваме на Европа, престанете с вашите измислени човешки права. В Турция всяка жена е свободна да носи бурка, или не. Първата жена депутат в света е туркиня, пъвата жена военен пилот също. Защо европейците сте против закона ни срещу изневерите, той е демократичен, защото се отнася не само за жените, но и за мъжете. За какви човешки права става дума, когато в Европа забраняват строежа на джамии, а у нас се възстановяват църкви като българската „Св. Стефан“?
Членството в НАТО не означава послушание, а разбирателсдтво между партньори. Никоя държава-членка не може да приема другите членки като държави втора ръка, на които може да се издават заповеди. Като казвам, че някои не са получавали османски шамар, имам предвид какво се случи при Галиполи през Първата световна война, когато нашите съюзници англичаните ни нападнаха. Европейците искат да продават у нас, но ни поставят все нови и нови условия за членство в ЕС.
„Турция сама може да защити своите интереси. Ние казахме на западните ни партньори да спрат постоянно даизискват от нас. Ние знаем добре кой е заплаха за държавата ни и в конфликта в Сирия. Ние сме в състояние да взимаме самостоятелни решения и за това няма да приемем указания за това кой и кога да ни е съюзник и за колко време. Операцията ни „Маслинова клонка“ е срещу терористи, а не срещу кюрдите като народ. Ние не мразим кюрдите, които наричаме планински турци, за разлика от нашите балкански братя, които с радост ще наречем равнни турци.
Ще кажа сега ясно на Европа. Когато превзехме с меч и кръв Константинопол, видяхме какво са ограбили кръстоносците. Но как вие, европейците, влязохте в непревземаемата столица на Византия? Само с едно. С подлост, като излъгахте да ви пуснат уж да си купите храна и вода. После изклахте наивните ромеи. Това ли са вашите европейски ценности! Сега обаче такава подлост няма да мине. Казвам и на моя приятел Бойко, на вас Юнкер и Туск, не нипипайте и недейте да ни давате съвети кое е добро и кое не. Не си играйте с народите, защото им докарвате само бедност, висока смъртност и обезлюдяване. Ние обаче няма да ги забравим и ще се погрижим за тях.

Извадено от Фейсбук, автор Цанко Цанев

Подобни новини

Оставете коментар