ЯВАШ, ЯВАШ!!! БОРИСОВ във Варна – Яваш, Яваш! Това е новината от ПР срещата в Евксиноград! БОРИСОВ нападна президента РАДЕВ, нарече го ГРОЗНО… и ИЗЛЪГА че …., доказателството – от притеснение, че лъже нарече Туск ТРЪМП.. ЮНКЕР – Изводът от тази среща е отношенията Турция – ЕС трябва да продължат! ВИДЕО

Яваш, яваш! Борисов във Варна: Яваш, Яваш! Това е новината от ПР срещата в Евксиноград! Борисов нападна президента Радев, нарече го грознопрогнозира тази среща един български политик, но не намери смелост да му изрече иметоза да не си развалял настроението. Това е другата новина. Похвали се, че поставил всички въпроси, които президентът Радев подал, но излъга. Доказателството е, че преди да излъже от притеснение обърка Туск с Тръмп, каза, че се е срещнал с Ердоган, Юнкер и Доналд Тръмп.
По отношение на решаването на въпросите в полза на България, индиректно призна, че няма да стане, защото Турция е поставила реципрочни искания и то много по-сериозни като техните имотите на мюсюлманското изповедание в България, възродителния процес, за правата на турците в България, управлението на водите, …. Тоест не очаквайте нищо положително от Турция.
Юнкер каза, че изводът от тази среща еотношенията Турция – ЕС трябва да продължат. Новина, която разтресе целия свят.
Ето кой какво каза от актьорите

Туск
Кипър има право да проучва своите ресурси. Има право да се стреми към обединяване. Африн, насилие и разселване, трябва да бъде спряно. Разчитаме на Турция на хуманитарна подкрепа.
Коментар – Ха, Ха, Ха, агресорът ще оказва хуманитарна подкрепа.

Ердоган
С най-сърдечни чувства, за мен е удоволствие да бъда във Варна.
Само дето не каза, че Варна е била турска на времето.
Срещнах се на 4 очи с Борисов. Надявам се периода на лоши взаимоотношения ЕС – Турция да е останал в миналото. Бяхме кандидати за ЕС през 1868, днес сме 2018. Чакаме си 3 млн евро за бежанците, които на територията на Турция вече са 4 млн. Надяваме се 3-те милиарда евро да бъдат изпратени.
Чакаме либерализиране на визовия режим за нашите граждани. ЕС трабва да направи своята стъпка. Чакаме и митническия съюз да си свърши работата. Тероризмът е цел към Турция за много терористични организатори. Унищожихме 3000 терористи, очакваме силна подкрепа, а не критики. Уважаваме човешките права. ЕС не подхожда по справедлив начин. Днес предадохме на ЕС много информация за тероризма.

Юнкер
За бежанците похарчихме 1,8 млр и не трябва да има съмнение относно ангажимента на ЕС към Турция за останалите 3 млр. Малко съм огорчен от отношенията с Турция. Преговорите с Турция ще продължат, аз съм гарант. Турция трябва да подобри отношенията си със страните членки на ЕС, говоря за Кипър и Гърция. Това беше недопустим акт. По отношение на опита за преврат веднага излязохме с комюнике. Осъдихме този опит за преврат. Задържането на журналисти и двама гръцки граничари, това трябва да спре. До тук ще спра, защото кракът ме заболя. Изводът от тази среща е отношенията Турция – ЕС трябва да продължат. Що се отнася до борбата с тероризма, ние се доверяваме на Турция, но тази борба трябва да се регулира.

БорисовИмето на Варна го научи цял свят. Изпълних молбата на Ципрас да поставя въпроса за двамата граничари. Поставих всички въпроси пред Ердоган, които поискаха да поставя. Техните претенции не са по-малко – данъци, пенсии, възродителния процес, техните имотите на мюсюлманското изповедание, управлението на водите…. Срещата беше определена грозно от един български политик, но няма да си разваляме настроението сега.
Видео
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2148236272071098/

Подобни новини

Оставете коментар