в-к СЕГА и Лидове новини: РАЗСЛЕДВАНЕ за сделката с ЧЕЗ разкри връзки ПРАГА – БАНКЯ

Съвместното разследване на в-к Сега и „Лидове новини“ показва верига водеща от Прага до Банкя. В статия на „Лидови новини“ от сряда, 28 март, се посочва, чеМолчан, който участва в преговорите Гинка – ЧЕЗ е финансов директор в „MM Global s.r.o.“ – фирма на Мая Христова от „ММ Груп“, регистрирана в Прага през септември м.г. – в навечерието на преговорите за продажбата активите на ЧЕЗ в България.

Мая Христова е в близки отношения със собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова. Офисите на „Инерком“ в луксозна бизнес сграда срещу резиденция „Бояна“ са купени в началото на 2017 г. за милион и половина лева от фирмата „ММ Уърлд“, на която Христова е собственик.
Христова е дългогодишен бизнес партньор на Петър Лашов, разкрива „Биволъ“ и посочва, че в записите от „Яневагейт“ той се споменава като партньор за карти на премиера Бойко Борисов.
„Биволъ“ припомня още, че след като са съобщили в свое разследване, че бизнесът на СИК наднича зад сделката, Борисов поиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

Позицията на youcomments.com е, че Бандита може и да има някаква връзка със сделката, но Гинка 100 процента е измислена и създадена като купувач от самата ЧЕЗ. Сделката ще бъде платена с пари наЧЕЗ, така, че на практика промяната на собственика всъщност не означава нищо. Собствеността си остава на ЧЕЗ, но през поставеното лице Гинка.

Подобни новини

Оставете коментар