БЪЛГАРИТЕ нямат КАУЗА заради която да живеят! Всичко вече е БЕЗСМИСЛЕНО. Цял ден да крещиш – този е престъпник е безсмислено. Цял ден да бачкаш в града е безсмислено. Да раждаш и отглеждаш ДЕЦА е безсмислено, защото…. ЕДИНСТВЕНОТО заради което остава да живееш е… Направо да завидиш на СОЦИАЛИЗМА, защото тогава е имало кауза – да…

Българите нямат кауза заради която да живеят. Ценностите изчезнаха, хоратаизчезнаха, децата изчезнаха, дори птичките изчезнаха. Защо такава безнадежност ще питате? Защото вече всичко е без смисъл. Цял ден да садиш картофи е безсмислено. Цял ден да пасеш овце е безсмислено. Цял ден да бачкаш в града е безсмислено. Да копаш на село отдавна е безсмислено, защото в най-близката верига килограма на зеленчука е по 39 ст, а месото колкото 2 кафета. Да раждаш деца и ги отглеждаш е безсмислено. Цял ден да крещиш – този е престъпник е безсмислено. Изобщо всичко е безсмислено. Да умреш е безсмислено, защото човек умира уморен от живота, но доволен от него, че го е изживял.

Направо да завидиш на социализма, защото тогава е имало кауза – да изградят комунизма, тоест всички да са истински хора, работещи, усмихнати, щастливи, да няма гладни, жадни, нещастни, убийци. Нещо като рая.
Днес банките в България са бъкани с пари и никой не ги иска. Никой не иска да е бизнесмен, защото не вярва на властта, която утре ще те унищожи, ако не слушкаш. Недоверието е тотално. Страх ги е да вземат кредити, защото един ден има голяма опасност да останат на улицата заради криминалната икономическа обстановка в държавата.
Не се страхувайте, че ще останете без храна. Страхувайте се да не останете без вяра в живота.

Българите нямат кауза. Единственото заради което им остана да живеят есемейството, но то не е национална, а лична кауза. А и семейство трудно се удържа при цялата безсмисленост на живота ни.

Този материал е писан точно преди 3 г. Днес е същото.

Подобни новини

Оставете коментар