МЪДРИ! ЦАРЯТ и СУЛТАНЪТ много МЪДРИ! ПЪРВА АЕЦ в Турция, през 2018, представете си колко напред сме били с нашата АЕЦ КОЗЛОДУЙ построена през … ПУТИН: 51 % от тази централа са за …. Тя носи ЕВТИН ТОК на … ЕРДОГАН: Това е СТРАТЕГИЧЕСКИ СТРОЕЖ за ТУРЦИЯ, който ще спести на семействата …, а с тези пари те ще ИЗУЧАТ ДЕЦАТА си!

Мъдри!
Царят и Султанът много мъдри! Първа АЕЦ в Турция, през 2018. Представете си колко напред сме били с нашата АЕЦ Козлодуй построена през1974 г. Тоест преди 34 г. Били сме с 34 г преди Турция, а днес сме с 40 г назад.
АЕЦ „Козлодуй“ е разположена на брега на река Дунав, на 5 км източно от град Козлодуй и на 200 км северно от София. Това е единствената българска атомна електроцентрала и най-голямата в региона. Строежът ѝ започва на 6 април 1970 г., а официалното откриване е на 4 септември 1974 г.
Путин: 51 % от тази централа са за фирмата изпълнител, останалите 49 % са за съинвеститори. Тоест Терция не влага 1 турска лира, освен ако не е сред съинвеститорите като държава и частна фирма. Путин обясни на турците, че тази АЕЦ ще им донесе евтин ток, който ще захрани 10 процента от Турция. Именно затова Турция има проекти за още 2 подобни електроцентрали.
Ердоган обясни на турското общество, че това е стратегически строеж за държавата, който ще спести на семействата много пари, с които спестени средства те ще изучат децата си.
Още подробности:Лицензът за изграждане на атомната централа Аккую е на руската компания. В момента се избират съинвеститорите. 51 % от акциите са на руската компания строител, а останалите 49 % от акциите могат да бъдат получени от външни инвеститори.
Akkuyu е първата атомна електроцентрала в света, която се строи по модела BOO („build-own-operate“, „build-own-operate“). Русия ще може да използва капацитета на АЕЦ-а след нейното построяване.
Проектът включва изграждането на четири енергийни блока с руски реакторни системи ВВЕР-1200 от поколение „3+“, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност. Мощността на всеки блок е 1200 мегавата. Първата турска АЕЦ трябва да заработи през 2023. Цената е 23 млр долара.

Подобни новини

Оставете коментар