БЪЛГАРИН ИНСТИТУЦИЯ! Президентът Румен Радев се поклони пред БЪЛГАРИНА ИНСТИТУЦИЯ – актьорът ВАСИЛ МИХАЙЛОВ: Ето няма турчин да ни натиска. Защо се хванахме ГУША за ГУША родни братя? Сдавихме се като КУЧЕТА за КОКАЛА. Защо? Ще ти кажа защо? От ЛАКОМИЯ, за кокала, от …. Днес ПЕТКО ВОЙВОДА навършва …

Българин институция! Президентът Румен Радев се поклони пред българина институция – актьорът Васил Михайлов:
Ето няма турчин да ни натиска. Защо се хванахме гуша за гуша родни братя? Сдавихме се като кучета за кокала. Защо? Ще ти кажа защо? От лакомия, за кокала, отДържавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса му към българската духовност и култура. Днес, 6 април Капитан Петко Войвода както го знае публиката навършва 80 години. Президентът отличи легендарния артист на сцената на театър „Българска армия“ след постановката „Железният светилник”.

Вие отдавна сте институция. Вие сте войвода, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте горд Човек. Дълги години още бъдете войводата на българската народна любов.

Българинът институция:

Излиза всичка е в човека. Ето няма турчин да ни натиска. Защо се хванахме гуша за гуша родни братя? Сдавихме се като кучета за кокала. Защо? Ще ти кажа защо – От лакомия, за кокала. От надпревара кой от кого повече да има. Ей това е дето разваля света. Все едно е какво знаме се вее, турско или българско. Дали имаме каймаканин или градоначалник. Опустялата пара дето дава сили на този и онзи изедник. Да ти слага чатала на врата. Няма да има мир и оправия, човещина до дето не се намери.
Защо тогава беше този наш хайдутлък, а? Защо? Човек трябва да върши според силите си и според човещината си това, което трябва. А какво ще излезе от това е вече друго. Но да си на чисто със съвестта си и със себе си.

В театъра Васил Михайлов играе повече от 50 години. Преди два месеца той отказа да вземе „Икар” като личен протест срещутова, което се случва и не се случва в театъра.

Подобни новини

Оставете коментар