ПАРТИЙНА ИКОНОМИКА, тоест на БУХАЛКИТЕ… БЪЛГАРИЯ се финансира от ПРОКУДЕНИТЕ в ЧУЖБИНА – 1,15 млр евро! ИНВЕСТОР: Сумата е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ГОЛЯМА, защото БНБ отчита само преводите над 2500 евро, а отделно …. ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ в Боковата икономика за 2017 са едва, едва… Този ФАКТ ни казва, че ….

Партийна икономика, тоестбандитска. България се финансира от прокудените в чужбина – 1,15 млр евро. Сумата е значително по-голяма, защото БНБ отчита само преводите над 2500 евро, а отделно не е ясно колко пари са влезли от българите в чужбина не по банков път. Чуждите инвестиции в Боковата икономика за 2017 са едва 149.6 млн евро.
Този факт ни казва, че българите работещи в чужбина са роби на Бандита, защото те издържат икономиката му. Бандита ги ограбва коствено с малки заплати, които карат българите да бягат в чужбина.
Отделно сериозните пари на чужденците нямат работа в България, защото тук, 30 години след падането на комунизма икономиката е партийна, но не на оная партия, когато всичко беше държавно, а на партията на мутрите, когато днес всичко е частно. Тоест парите са в бухалките на България и затова сериозни пари от чужбина бягат надалече.
Ето ви официалната информация от Инвестор Бг.

Над 1.15 милиарда евро са изпратили на близките си у нас българите, работещи зад граница, през миналата година срещу 869 млн. евро чужди инвестиции. Изчисления на Инвестор. бг са на базата на данни на Българската народна банка (БНБ). Сумата от българите работещи в чужбина е значително по-голяма от преките чуждестранни инвестиции, влезли у нас през 2017 г.
Общият размер на постъпленията от чужбина обаче със сигурност е значително по-голям. Това е така, защото БНБ отчита само парите, изпратени по банков път и чрез дружества за парични трансфери. Не е ясно какви суми влизат у нас в брой иликакви стоки, купени зад граница, идват в страната. Освен това БНБ отчита само преводите над 2500 евро, допълва Инвестор.
Най-много средства идват от емигрантите в САЩ, Испания и Гърция. Най-силен месец през миналата година е бил май, когато българските емигранти са изпратили в родината над 115.3 млн. евро. Голяма част от тези пари отиват за покриване на разходи за здравеопазване, образование и погасяване на заеми. Част от тях се насочват и за започване на малки и семейни бизнеси.
Средствата, които емигрантите изпращат от чужбина, постепенно достигат до предкризисните нива от 2007 и 2008 г. и реално са един от факторите, който движи икономиката напред. Това обаче не може да се каже за чуждестранните инвестиции. През 2017 г. чуждестранни компании са инвестирали в България 901.9 млн. евро. Но, както неотдавна писа в. „Сега“, по-голяма част от капиталовложенията от чужбина пристигат у нас под формата на заеми, отпуснати на български предприятия от техните компании майки, базирани в други държави. Тези средства трябва да се връщат и в повечето случаи това доказва, че интересите на инвестицията не са дългосрочни. За първите десет месеца на 2017 г. например размерът на този тип инвестиции е 80% от всички привлечени капитали отвън. За същия период чужди фирми са вложили в акции и дялове на наши предприятия само149.6 млн. евро при 589.1 млн. евро година по-рано.

Подобни новини

Оставете коментар