ДОЛАРЪТ! РУСИЯ забранява разплащането с ДОЛАРИ!!! ФОРБС: Най-богатите РУСНАЦИ са увеличили богатството си от 25 млр долара до 485 млр, а броят на МИЛИАРДЕРИТЕ скочи от 96 на … ИМЕНАТА на ТОП 10 милиардерите в Русия и бизнесът им: ….

Доларът! Русия забранява разплащането с долари, пишевестник “Московский комсомолец“. Според изданието вътрешната конвертируемост на рублата е изгодна за руснаците. Това е от полза за пазарната икономика и свободния пазар за всеки руснак. Тя позволява на руснаците да пътуват свободно в чужбина и да купуват вносни стоки в руските магазини. Тук важи принципа – важното е да заработваш достатъчно рубли, а другото не проблем.

„Форбс“ обяви списъка на най-богатите руснаци, съобщава Българското национално радио. №1 е председателят на борда на директорите на НЛМК Владимир Лисин. Компанията произвежда стомана. Състоянието на Лисин е оценено на 19,1 млрд. долара.
На второ място е председателят на съвета на директорите на „Северстал“ Алексей Мордашов с богатство от 18,7 милиарда долара, а трети е миналогодишният лидер – шефът на „Новатек“ Леонид Михелсон с 18 млрд.
По-нататък в списъка следватВагит Алекперов („Лукойл“, 16,4 млрд.), Генадий Тимченко („Новатек“ и „Сибур“, 16 млрд.), Владимир Потанин („Интеррос“, 15,9 млрд.), Андрей Мелниченко („Новахим“, 15,5 млрд.), Михаил Фридман („Алфа груп“, 15,1), Виктор Векселберг („Ренова“, 14,4 млрд.) и Алишер Усманов (USM Holdings, 12,5 млрд.), разказва още Националното радио.
Според „Форбс“ независимо от стагнацията на руската икономика и западните санкции състоянието на най-богатите руснаци е нараснало с 25 милиарда долара до 485 милиарда. Милиардерите пък са се увеличили от 96 на106, разказва БНР.

Подобни новини

Оставете коментар