ОТГОВОРЪТ! РАДЕВ отговори така: БОРИСОВ не ми е на … Преди 30 години русенските майки протестираха срещу една екологична катастрофа и това даде началото на промените. Днес други русенски майки протестират срещу една социална катастрофа и аз силно се надявам…..

Отговорът!
Президентът Радев отговори така: Борисов не ми енадневен ред. Имам много по-важни задачи от него.
Днес мои гости в Русе са президентите на Австрия и Румъния, за да обсъждаме европейския дневен ред. Срещам се със студенти и кметове от крайдунавски градове, включително и румънски. Това е моят дневен ред и в него аз няма да коментирам телевизионните изяви на премиера“, заяви той в Русе, след срещите си с президентите на Австрия Александър Ван дер Белен и Румъния Клаус Йоханис, предаде „Фокус“.
„Преди 30 години русенските майки протестираха срещу една екологична катастрофа и това даде началото на промените. Днес други русенски майки протестират срещу една социална катастрофа и аз силно се надявамправителството да ги чуе“.
Така президентът коментира мирния протест на майките на деца с увреждания, които настояват за индивидуална оценка за помощни средства и по-достъпната архитектурна среда.

Във Фейсбук Радев написа

България, Австрия и Румъния трябва да обединят усилията си, за да върнат Дунавския регион във фокуса на Европейския съюз. Около тази позиция се обединихме с държавните глави на Република Австрия Александър Ван дер Белен и на Румъния Клаус Йоханис, на които съм благодарен за днешното участие в конференцията в Русенския университет, посветена на бъдещето на Дунавския регион.

Именно по поречието на Дунав са разположени някои от най-напредналите, но и най-малко развитите региони на Европейския съюз и е необходима ефективна координация и усилия на европейско ниво тези дисбаланси да бъдат краткосрочно преодолени.

Тримата сме единодушни, четова трябва да бъде един от приоритетите ни в рамките на последователните председателства на нашите страни на Съвета на ЕС до средата на 2019 година. България, Австрия и Румъния имат уникалната възможност и носят отговорността да работят за реализирането на Дунавската стратегия, която се нуждае от реално европейско финансиране, за да постигне целите си.

Подобни новини