СТРАХ. КЮМЮРА не застана до ПРЕЗИДЕНТА, защото … Все повече се мъчи да го копира в тона и …. РАДЕВ на Гергьовден: СУВЕРЕНИТЕТ не само на ДУМИ, но и на ДЕЛА, българите трябва да осъзнаем, че …

Страх. Кюмюра не застана до президента, защотоотлично знае и отдавна усеща, че е смешен и трагикомичен когато са един до друг. В първите дни след стъпването на Радев като президент Бандита се опита да го вкара в своята схема на свободни маниери, шеги, закачки, позволи си да го прегърне и тогава с тази снимка каза, той е един от нас, и този е мой. От тогава обаче двамата не са били заедно на много по ред тържества като днешния Гергьовден, ден на българската армия. До президента Бандита прати слугата си Черната Янка. Все повече Кюмюра се мъчи да копира Радев в тона и поведението. Гледам го вчера говори твърдо и сериозно пред някакви еврочиновници, прави се на умен и загрижен, а всички знаят, че е обикновена мутра стигнала до този висок пост с бандитски номера.

Радев на Гергьовден:Суверенитет не само на думи, но и на дела

„Армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия обременен с история регион. На съседите си гледаме като на приятели. И днес на Жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци. Но българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът се обезпечават с достатъчно сила и доблест. Нехайното отношение към армията подкопава държавността. В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората и техниката, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола“, каза Румен Радев.

Подобни новини