СИЛА!!! Нужна е ОГРОМНА СИЛА за да вземеш такова решение! 104-годишен ПРОФЕСОР летя от Австралия до Швейцария за да УМРЕ ЗАКОННО, с удоволствие ЗАСПА ЗАВИНАГИ. Обясни и ПРИЧИНИТЕ…. Дядото на 12 внуци УМРЯ под звуците на „Одата на радостта” на Бетовен, заобиколен от семейството си, ВИДЕО

Сила!!!
Нужна е огромна сила за да вземеш такова решение!
104-годишен професор летя от Австралия до Швейцария за да умре законно. С удоволствие заспа завинаги.
Обясни и ПРИЧИНИТЕ….
Видео
Подробностите104-годишен професор се подложи на асистирано самоубийство.
Дейвид Гудал стана известен на медиите след като поде кампания да му бъде разрешено доброволно да сложи край на живота си преди време.

Снимка: Reuters
104-годишният Дейвид Гудал, уважаван учен и ботаник от Австралия, сложи легално край на живота си в клиника в Швейцария, предадоха световните агенции.
Гудал стана известен на медиите след като поде кампания да му бъде разрешено доброволно да сложи край на живота си преди време. Дядото на 12 деца успял да събере над 20 хил. долара от граждански дарения, с които организирал пътуването си от Австралия до Швейцария.
В интервю за Си Ен Ен Гудал споделил, че

животът му спрял да бъде приятен преди пет или десет години главно заради все по-затруднената му мобилност и загубата на зрение. „Животът ми беше работа навън, но сега не мога да работя”, споделил Гудал.
„Толкова бих се радвал ако можех отново да се разхождам из природата и да видя какво има около мен”, допълва възрастният мъж, който от години е прикован към инвалидна количка. Гудал добавя, че можел да се радва единствено на птичите песни.
Мъжът заяви на специална пресконференция, че би предпочел да умре още през 1998 г., когато загубил шофьорската си книжка. „На моите години ставам всяка сутрин и закусвам. После седя и чакам да дойде обяд. След това обядвам малко и пак седя. Какъв е смисълът?”, коментира още столетникът.
Т.нар. „асистирано самоубийство” е забранено в Австралия, което накарало мъжът да предприеме пътуването до Швейцария, където това е разрешено от десетилетия.
Дядото на 12 внуци сподели час преди да заспи завинаги„Надявам се и други държави да последват Швейцария и да изградят подобни медицински заведения, където хората да могат да се подлагат на евтаназия, стига да отговарят на условията – възрастови и ментални”, коментира още Гудал по време на пресконференцията.
„Очаквам с нетърпение този момент”, завършил мъжът.
Медицински лица сложили край на живота на Гудал със смъртоносна инжекция по-рано днес. Столетникът починал под звуците на „Одата на радостта” на Бетовен, заобиколен от семейството си.
Видео

Подобни новини