Мъничка СПРАВЕДЛИВОСТ…!!! ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА осъди БАНДИТА и партията ГРОБ за една от хилядите им ЛЪЖИ… На 17 май Софийският районен съд отсъди ЛЪЖЕЦЪТ да плати на Йончева сумата от …. НОВИНАТА бе покрита от МЕДИИТЕ СЛУГИ, заради срещата на ВОЖДОВЕТЕ на върха на ЕС

Бандита и партия ГРОБ са осъдени да платят на депутатката от БСП Елена Йончева сумата от5000 лева.
Това реши съдия Иво Вътев от Софийския районен съд (СРС) по делото за непозволено увреждане, което Йончева заведе срещу Шербета и управляваната от него партия, съобщи lex.bg.

То е заради две изказвания на Бандита в предизборната кампания миналата година – на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той казва, че правителството му е било принудено да плаща милиони за журналистическите интервю на Йончева. Съдът е приел за доказано, че депутатката е претърпяла вреди от първото изказване на Борисов по време на събитие в Бургас, в което той казва:
„Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“.

Друга негова реплика от събитието, с която съдът приема, че е увредил Йончева, е

„бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“, в която е визирана и връзката в миналото на журналистката с бившия премиер Сергей Станишев.

Решението на съда е от 17 май. Осъдени са да платят солидарно на Йончева и разноски за 825 лева. Нейният иск беше за 20 000 лева, но не е бил уважен в цялост. Бандита и ГРОБ бяха представлявани от Марин Марковски и Божидар Терзийски, но по делото не са били представени доказателства за сключен договор, както и за извършено плащане на хонорар, заради което не им е присъдено нищо.

Пред съда Йончева твърди, че правителството никога не е плащало пари за интервюта или за правенето на документални филми и репортажи, а тези твърдения са накърнили честта, достойнството, авторитета, доброто име и репутацията й на общественик. Искът срещу ГРОБ е заради това, че Бандита говори от името на партията.

В хода на делото беше назначена експертиза, която да установи дали в множеството публикации, репортажи и записи от тези предизборни изяви на Бандита, той е казал точно тези думи. Обвиняемите са оспорили, например, чезапис на „Нова телевизия“ е бил монтиран и затова е негоден като доказателство. Съдът е отхвърлил възражението, като любопитно е, че се позовава в случая и на разпитания като свидетел Никола Николов, който работи в пресцентъра на гробарите. В показанията си той сам е потвърдил, че шефът му е изрекъл точно тези думи в Бургас, заради които Йончева претендира за обезщетение.

В решението си съдът подчертава, че думите на Бай Ху са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.

Подобни новини