БРАТЯ. ПУТИН ни го каза: Народите ни имат специална връзка, тоест БЪЛГАРИТЕ и РУСНАЦИТЕ са БРАТЯ. РАДЕВ го потвърди: Нашите отношения се основават не само на чисто политическите и икономически интереси, а на дълбоките…. Това ни дава …. РАДЕВ покани ПУТИН в България на …. ВИДЕО

Братя. Българите и руснаците са братя. Това каза Путин на българите по време на срещата си с президента Радев с това интелигентно изречение –Народите ни имат специална връзка.

Президентите на България и Русия проведоха разговорите си в Сочи. Енергетика, санкции и международна сигурност са само част от темите, дискутирани по време на срещата на четири очи между Румен Радев и Владимир Путин.

„Целта на моята визита е да установим политически диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване. Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на чисто политическите и икономически интереси, а на дълбоките исторически духовни, културни и езикови връзки между нашите народи. Това ни дава редица предимства и прави нашите отношения по-естествени и по-лесни. В същото време ни задължава да бъдем открити и да поставяме открито всички теми, по които имаме нерешени проблеми и въпроси, подчерта президентът Радев.

„След няколко дни очакваме Бойко Борисов в Москва и ще продължим разговорите”, заяви Путин.
Неофициално:

Бойко Борисов отива на „енергийна” визита в Русия до края на май, пише БТВ.
„Информирах президента Радев за приоритетите ни в двустранните и международните отношения. Приемам това посещение на президента като добър сигнал за възстановяване на руско-българските отношения”, обобщи Путин след срещата.

„Знам, че е трудно да говорим за доверие след три спрени мащабни проекта, в условия понякога на остро противопоставяне между ЕС и НАТО, от една страна, и между Русия, от друга, в условията на санкции, на ограничителни режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните години. Но въпреки това мога да кажа, че тази първа решителна крачка е направена. Тази среща ще е импулс за по-интензивен диалог с Русия, а конкретни теми ще са ясни по време на визитата на Борисов в Москва”, подчерта от своя страна Румен Радев.
Той отново отправи покана към Путин да посети България презтази календарна година.
Видео
https://www.facebook.com/Kanal3News/videos/2092604130754468/

Подобни новини