ГЕНИЙ. АНТОН ДОНЧЕВ е ГЕНИАЛЕН, един от НАЙ-УМНИТЕ българи: Тя СВЕТИ, нашата БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ свети, …. Думата, която трябва да ЦАРУВА днес е…, ГОРДОСТТА е един от ГРЕХОВЕТЕ, провалила е и ДЯВОЛА и…., …. Моля, тези които не могат или не искат да МИСЛЯТ да не четат и ГЛЕДАТ ВИДЕОТО

Гений.
Антон Дончев е гениален, един от най-умните българи:
Тя свети, нашата българска земя свети, ….
Думата, която трябва да царува днес еЛюбов. Гордостта е един от греховете, провалила е и Дявола и Сатаната.
Моля, тези които не могат или не искат да мислят да не гледат видеото по-долу.
24 май е рожден ден на българския народ, ние сме родени от словото, то ни прави народ. Това каза в студиото на „Тази сутрин” големият български писател акад. Антон Дончев.

„Преди да се появят Кирил и Методий ние сме държава, доста солидна държава, преди словото са Аспарух, Тервел, Крум, обаче върху нашата територия живеят първо траки, славяни, прабългари, всеки си има език. Едва когато идва словото на Кирил и Методий, 100 г. след това, когато България влиза в смъртна борба с Византия, Византия се бори срещу българи – за 100 г. тели племена се претопяват в един нов народ, който успява да запази своя език 1200 г.”, коментира той.

И допълни: „Когато загива държавата, тя намира сили да изпрати няколко хиляди души свещеници при

своите братя на Изток, които да им предадат словото Божие и буквите – виждате: 250 млн. души пишат на тези букви”.

Според акад. Дончев днес цялото човечество играе „партия блиц” с историята и трябва веднага да отговаря на поставените й въпроси и е много важно да говорим истината, защото всичко се проверява. А словото днес е единственият аргумент: „Вече не могат да се оправят с тояги, не могат да се оправят с танкове, не могат да се оправят с ракети, защото това означава да зачеркнат цялото човечество. Остава да говорим”.

Какво е посланието му към българите? „Най-напред трябва да кажем на хората, че са дъщери и синове на една наистина велика нация, наистина са направили нещо свръх човешките сили и са успели да го постигнат. Един народ, който е доказал, че духът е всичко, защото ние сме нямали тяло – държава, през половината време, през което сме живели. Имали сме дух”.

Според негогордостта може да е смъртен грях, но все пак имаме с какво да се гордеем като народ.
Ето ви цялото видео, което обаче, ако не излиза поради технически проблем на БТВ ще намерите видеото на този линк
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/akad-anton-donchev-nie-sme-rodeni-ot-slovoto.html

Подобни новини