ДАНЪК за СУЛТАНА. ПРАВИТЕЛСТВОТО на БАНДИТА одобри ….. млн лева ДАНЪК за ТУРЦИЯ за БЕЖАНЦИТЕ. Общата сума е колкото строителството на чисто нова АЕЦ БЕЛЕНЕ…… СУЛТАНЪТ обаче днес попари мераците на БАНДИТИТЕ от ЕС със заканата, че …

Данък за Султана. Правителството на Бандита одобри2,54 млн лева данък за Турция за бежанците. Общата сума от ЕС за Султана е колкото строителството на чисто нова АЕЦ Белене.
Правителството одобри 2 540 241 лв. разходи на Министерството на външните работи за 2018 г. за изплащане към Механизма за бежанците в Турция. Средствата са за четвъртата и петата вноска, които възлизат съответно в размер на 1 942 538 лв. в срок до 2 юли 2018 г. и 597 704 лв. в срок до 2 октомври т.г.
Общият размер на помощта от ЕС по механизма е 6 млрд. евро, от които българският принос е 5 876 945 евро – 0,1%.
Целта на механизма е да

облекчи мигрантския натиск на границата на България и на ЕС с Турция, като с предвидения финансов ресурс се посрещат спешните нужди от хуманитарна помощ на бежанците и приемните общности в Турция.

Ако ЕС не облекчи визовия режим за турските граждани, споразумението за мигрантите и реадмисията няма да действа“,. Това е заканата на Султана от днес.
Той подчертал, че това не е заплаха или изнудване, а двете страни трябва да изпълнят ангажиментите си.
„Когато подписахме споразумението с ЕС, в него бяха заложени 3+3 млрд. евро помощ за сирийските бежанци в Турция. Първият транш трябваше да пристигне до края на 2016 г., но бюрокрацията на ЕС забави тази процедура. Напоследък се отбелязва по-голяма активност и ние също ще трябва да ускорим проектите за бежанците, след като бе гласуван и вторият транш от 3 млрд.евро. Надявам се бюрокрациятада си е научила урока и този път да действа по-бързо. Парите ще се насочат към сирийците като проекти“, посочил Чавушоглу, добавил Нова тв.

Подобни новини

Оставете коментар