ЧУК. Президентът РАДЕВ пак му го НАЧУКА на БАНДИТА: Да се освободи от еуфорията от този ИЗКУСТВЕНО ГРАДЕН ОБРАЗ и възможно най-бързо ТЯЛОМ и ДУХОМ да се върне към ЖЕСТОКАТА… Българското председателство на Съвета на ЕС беше….

Чук.
Президентът Радев пак му го начука на Бандита:
Да се освободи от еуфорията от този изкуствено граден образ и възможно най-бързо тялом и духом да се върне към жестоката реалност.
Българското председателство на Съвета на ЕС беше….

Радев каза:Правителството се хвърли изцяло във външната политика и се посвети на Западните Балкани, но загърби важни взривоопасни процеси вътре в страната. Това каза президентът Румен Радев на конференция на тема „Българското председателство на Съвета на ЕС- време за равносметка“.

„Нормално е в процеса на подготовката и провеждането на Председателството България да стане по-демократична европейска страна, с независими и ефективни институции, с ясно разделение на властите, с върховенство на закона, със свобода на словото“, коментира Радев.

„България затвърди положението си на най-периферна за ЕС страна и по отношение на структурите, и по отношение на воденето на основния дебат“, заяви държавният глава.

„Едно от най-големите постижения на Председателството, наред с връщането на фокуса върху Западните Балкани, е че

администрацията ни придоби познания в механизмите на ЕС и на вземането на решения“, обяви Румен Радев. „Но стана ли от това България по-европейска, като интегриране в европейските институции и структури, в механизмите за вземане на решения“, попита той.

„Председателството се използваше за вътрешнополитически ПР във времена, когато протестите се множат, а властта не отговаря“, заяви президентът. „Властта трябва по-бързо да се освободи от еуфорията от този изкуствено граден образ и възможно най-бързо тялом и духом да се върне в суровата българска действителност“, каза още Румен Радев.

Оценката на българските граждани за Председателството очевидно се разминава с оценката на президента. Това каза пред журналисти слугата на Бандитавицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод критиките на президента.

Подобни новини

Оставете коментар