ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ. НАКАЗАХА МАРЕШКИ с огромна глоба, защото …. В мотивите на КЗК (вече я наричат Комисия за защита на Монопола) пише: Насажда се НЕГАТИВНА НАГЛАСА в ОБЩЕСТВОТО към … КЛИЕНТИ на Марешки го посъветваха как да ЗАОБИКОЛИ ЗАКОНА, като пусне БЕНЗИНА по 2,30, но на всеки клиент издаде карта с, която….

Държавен рекет.
Глобиха Марешки, защото предлага евтин бензин с огромната глоба от175 437 лв.
В мотивите на КЗК пише:
Изкуственото подбиване на цените създава невярна и напълно необоснована представа в обществото затова, че основните участници на пазара в лицето на веригите бензиностанции пуснали жалба срещу Марешки поддържат нереално високи цени във вреда на потребителите. Това създавало изключително негативна нагласа в обществото към сектора като цяло с дългосрочни последици, пише Комисията за защита на конкуренцията, която потребителите на бензин вече наричат Комисия за защита на монополите.
Клиенти на Марешки го посъветваха как да заобиколи закона като пусне бензина по 2,30, но на всеки клиент издаде карта с, която

да му прави отстъпка от 30 стотинки като редовен клиент. Така законът ще бъде заобиколен и Комисията за защита на монополите ще остане с отворени уста.
Клиент на Марешки пише
Има десетки малки бензиностанции, които продават на цените на Марешки и дори под тях. Те как не фалират?
Друг клиент пишеСрам. КЗК взема това решение единствено на жалбата на картела и „честната им дума“, че това са цените и всичко останало е дъмпинг. Срам.

Подобни новини

Оставете коментар