УБИЙЦИ и КРАДЦИ в едно. ЛЪСНА защо ГРОБАРИТЕ избиха ЖИВОТНИТЕ с ИЗМИСЛЕНА ЧУМА! 28-годишен БУШОН спечели обществена ПОРЪЧКА за доставка на ВАКСИНИ на стойност ….

Убийци и крадци в едно.
Лъсна защо гробарите избиха животните с измислена чува!
28-годишен бушон спечели обществена поръчка за доставка на ваксини на стойност336 000 лв без ДДС.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спешно купува препарати за диагностика на чума по дребните преживни животни. Поканена да достави реактивите е фирма, основана през юли от 28-годишен бушон с основен предмет на дейност в сферата на компютърната техника. На 7 август БАБХ поръчва препарати за диагностика на чума.
Близо 40 хил. дози за откриване на антитела срещу чумата по дребните преживни животни, почти 2 хил. за откриване на антиген на вируса и 2 хил. дози за диагностика в реално време.
Прогнозната цена е почти 336 хил. лв. без ДДС. За договаряне е поканена единствено фирмата „Глобул вижън 2018” ЕООД.
Според Търговския регистър седалището е в

София в жилищен блок. На адреса отрекоха, че има фирма. Дружеството е вписано в съда на 6 юли с капитал от 500 лв. Управител и едноличен собственик е 28-годишният Никола Явахчов. Работи в Центъра за градска мобилност като служител на наказателен паркинг, тоест държавна мутра, слуга и вече бушон на големите мутри, които искат да откраднат 336 000 лв. Твърди, че е подложен на атака от конкуренти. Твърди, че е получил покана от БАБХ за пряко договаряне.

„Аз се занимавам с много бизнеси. Това е един от тях. Не ми е хрумнала идеята. Просто имам необходимите контакти и отдавна преговарям с френската лаборатория да стана техен дистрибутор. Ще участвам и ще регистрирам навсякъде и ще печеля с качество, защото това е една от водещите френски европейски лаборатории и с цена, защото имам преференциален договор”, обясни по телефона Явахчов.

Явахчов изпратил пълномощно от 1 август от френската компания, с която получава право дарегистрира продуктите им у нас.
От фондация „Четири лапи”, които следят случая отблизо, настояват Министерството на земеделието да обясни защо не са поръчани веднага препаратите, след като бе регистрирано огнището на чумата. От Агенцията за безопасност на храните изпратиха писмо. При появата на болестта институцията не е разполагала с никакви препрати, затова се е наложило спешното възлагане на обществена поръчка. Препаратите, за които е обявена поръчката, са единствените регистрирани у нас, уточняват от агенцията. И допълват, че законът ги задължава да използват само регистрирани продукти.
Убийци и крадци в едно.

Подобни новини

Оставете коментар