ТИКВАТА. Право в простата ТИКВА на БАНДИТА. Президентът РАДЕВ: Търговският регистър и Олимпик имат много ДЪЛБОКО ИЗМЕРЕНИЕ, става въпрос за …..

Тиквата. Право в простата тиква на Бандита. Президентът Радев:Въпросите с „Олимпик“ и Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение, отколкото ни се представят. Не става въпрос за „технически въпрос, немарливост, некомпетентност на държавни служители и за търсене на решение за компенсация на ужилените, а вече става въпрос за липса на прозрачност и отчетност, без които няма как да има ефективна администрация. Тук става въпрос за абдикация от отговорност, оттам за криза в доверието и в държавността.
Проблемите със застрахователната компания „Олимпик“ и Търговския регистър говорят за криза в държавността. Рисковите фактори продължават да стоят пред българските Военновъздушни сили, коментира Радев, който присъства на честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация и празника на 16-а транспортна авиационна група днес в район на авиобаза „Враждебна“.
Той коментира, че

Търговският регистър „гърми в момент, в който българското правителство поема писмени ангажименти пред нашите европейски партньори за ясни условия за подготовка за приемане във валутнообменния механизъм, които касаят засилен контрол на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, засилени мерки за прозрачност и борба с корупцията и мерки за ефективно управление на държавните предприятия“.
„Имаме скандала по застраховането, което показва, че на практика няма надзор“, подчерта Радев.
По думите му в същото време има увеличаване на капитала на държавната консолидационна компания с 500 млн. лв. за ремонт на язовирите по непрозрачен начин. Радев попита как е възможно да се има доверие в институциите.
Проблеми и с авиацията
„Рисковите фактори продължават да стоят пред българските Военновъздушни сили. Те не са снети. Знаем ги всички“, коментира Радев във връзка със зачестилите инциденти в авиацията. Той посочи, че става въпрос за недостатъчно изправна техника, недостатъчно ресурси за подготовка, от което идва ниското количество летателни часове. По думите му това повишава риска от произшествия.
„В държави, в които има равпоставеност, при изпращане на искане за оферти за придобиване на самолет се спират всякакви срещи“, заяви още Радев в коментар на скорошното пътуване до САЩ на делегация от Министерството на отбраната и коментарите, че така се дава предимство нанякои от офертите по проекта за придобиване на нов самолет.
„Разбира се, трябва да се водят всякакви срещи, посещения и това е добре, за да има повече информация. В държавите, в които има равнопоставеност, от момента, в който се изпрати искането за предоставяне на оферти до неговото получаване, спират абсолютно всякакви срещи, посещения и договорки“, каза Радев. Той поясни, че пътуването до САЩ е решение на военното ведомство и то не е съгласувано с него.

Подобни новини

Оставете коментар