ПУТИНКА. Колата на ПУТИН беше официално показана на Московския автосалон. Името Aurus Senat означава …. и ще бъде национален БРАНД на РУСИЯ, видео

Путинка!
Колата на Путин беше официално показана на Московския автосалон. Името Aurus Senat означавазлато.
Подробностите:
Показаха новата лимузина на Путин. Тя е бронирана, луксозна, с двигател 600 конски сили. Колата на която се вози руският президент Владимир Путин, бе представена официално на московския салон за автомобили. Путин я ползва от май т.г., когато встъпи в четвъртия си мандат като президент. Хибридът „Aurus Senat“ все още не е в серийно производство, предстои това да стане през 2019 г. Руският луксозен бранд се разработва още от 2012 г.
Името е избрано от латинската дума за злато. Senat е с дължина над 6,6 м и тежи около 6,5 т. Двигателят е 4,4-литров V8, около 600 к.с., и електродвигател със 112 „коня“. В разработката на двигателя са участвали инженери от

Porsche.
Автомобилът достига скорост 100 км за по-малко от 6 секунди. Минитърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров подчерта, че AURUS е национален бранд, който представя съвременна, технологична и иновационна Русия.
Видео:

Преди дни в Русия беше показан и този нов ИЖ.
„Калашников“ създадоха прототип на електромобил. Руският оръжеен концерн се надява да стане сериозен играч на автомобилния пазар. Руският електро звяр е с мощност от близо 300 конски сили. Ускорява от нула до 100 километра в час за шест секунди. А с едно зареждане на батерията изминава 350 километра.
Прототипът е руската алтернатива на американските коли „Тесла“. Дизайнът на СИВИ-1 е заимстван от съветския ИЖ, който се ражда в началото на 70-те. Модерното за онова време „скосено комби“, днес се среща рядко. Този автомобил е луксозното изпълнение на Москвич. Автомобилът е с кожен салон за годините си, добра и семейна кола”, разказа един от собствениците на ИЖ днес.
ИЖ вече е музеен експонат – във Варна е изложен модел 2125. Собственикът на ретро музея


Цветан Атанасов предрича успех на новия прототип, с който „Калашников” се надяват да вдъхнат нов живот на съветската легенда. „Струва ми се идеята много интересна, защото виждам носталгията по тези автомобили е просто огромна, виждам вълнението на хората в моя музей”, каза той.
Преди дни оръжейният концерн показа и нов робот, който може да се използва за инженерни и бойни задачи. Машината обаче удивително напомня на механичния злодей от култовата холивудска фантастика – „Робокоп”.

Подобни новини

Оставете коментар