НОВИТЕ БУШОНИ на БАНДИТА. Имената на новите СЛУГИ БУШОНИ на БАНДИТА

Коалиционният съвет ГРОБ – ПАРИоти реши, че оставките на тримата министри,подадени след инцидента в Своге, ще бъдат внесени за гласуване в парламента в четвъртък. Това съобщи Бандита след съвета, който продължи около час и половина.
Той съобщи и имената на тримата, номинирани от ГРОБ да заемат постовете на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев е предложен да оглави транспортното ведомство, за поста в МВР се предлага Младен Маринов, в момента главен секретар на министерството. Депутатът от ГРОБ Петя Аврамова се предлага да поеме регионалното министерство. Тя е била зам.-кмет на Враца и е в ресорната парламентарна комисия.
Не можем да кажем, че тримата министри имат вина, но не можем да се правим, че нищо не се е случило, каза Бандита.
И добави, че са постигнали споразумение между четирите партии в коалицията да осигурят необходимото мнозинство в парламента за гласуването на промените в правителството.
В съвета участваха

Бандита и лидерите на трите партии в „Обединени ПАРИоти“ – Далаверий, Прасчо и Доленв, синът на шофьора на ЦК на БКП и финансовият министър, който строи палат за милиони.
Преди седмица заседанието на съвета продължи близо 4 часа и на пръв поглед успя да потуши коалиционната криза, в която Далаверий заплашваше да напусне властта, освен ако няма промяна в коалицията и управлението. Той, както и Прасчо бяха недоволни, че подадените оставки не са обсъдени с тях, както предвижда коалиционното споразумение.
ГРОБ и партньорите им от „Обединени ПАРИоти“ имат нагласата даоставят на поста министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Подобни новини

Оставете коментар