Президентът РАДЕВ отново накълца правителството БАНДИТ 3: Бедността и неравенствата – това трябва да бъдат основните теми в едно общество, най-вече пък в българското. Всичко останало е …. САМОДОВОЛСТВОТО на измислен ЖЪЛТОПАВЕТЕН ЕЛИТ ….. Стотици хиляди българи живеят в ….

Президентът Радев отново попиля правителството Бандит 3:
Бедността и неравенствата – това трябва да бъдат основните теми в едно общество, най-вече пък в българското. Всичко останало евторостепенно. Подскачанията за такива „животрептущи“ теми като „съдебна реформа“, „плочки“, „Пирин“ може и да носят повишаване на самодоволствотото на някакъв измислен жълтопаветен елит, но нямат нищо общо с реалните притеснения на хората.
Наша е отговорността да пресечем схемите, при които тези неравенства и това разслоение придобиват тези размери.
Когато това неравенство вземе прекомерни размери, когато социалните системи са неефективни, когато икономическите системи са ниско ефективни, има изкривявания в пазара, а обществото и държавата абдикират, все повече хора попадат в плен на бедността. Бедността в обществото ражда корупция и престъпност, а бедността не е само липса на средства, а липса на справедливост, образование, здравеопазване и сигурност. Бедността отнема от обществото

перспективата за динамично развитие. Въздействието на това социално явление е върху децата, защото то ги лишава от възможността за полагане на адекватни грижи и образование. Неравенствата водят до изкривяване на всички системи в обществото. Има някакъв праг, в който те са допустими, но неравенствата днес в България са далеч от всякакви средни показатели. Те са толкова дълбоки, че в тях пропадат всякакви опити за обединение около национално значими цели за развитие. Със сега съществуващите в България финансови, икономически, социални, здравни и образователни модели това все още се оказва непосилна задача. В страната ни все повече се говори за стабилност и ръст на БВП, но трябва да се обръща и внимание на бедността, разпределените на публичните средства и как те се харчат за икономическото развитие на обществото.
Кръглата маса за Бедността и неравенствата се провежда под патронажа на президента, а в него участватоще представители на изпълнителната власт, работодателските и синдикални организации, университетски преподаватели и учени от БАН.

Подобни новини

Оставете коментар