ПУТИН: ЗЛАТНИТЕ и ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ на РУСИЯ се увеличиха с 5,7 % и вече са …. ИКОНОМИКАТА расте, БЕЗРАБОТИЦАТА падна до … УКРАИНСКИ изтребител се разби при учение със САЩ „Чисто небе 2018“, двамата пилоти ….

Путин по време на съвещание за руската икономика:
Златните и валутни резерви на Русия се увеличиха с 5,7 % и вече са459 милиарда долара.
Икономиката расте, безработицата падна до 4,6 %. Търговията на дребно се увеличи с 2,7 %. Вложенията в основния капитал на предприятията са се увеличили с 3,2 %, похвали се руският президент.

Украинският изтребител се разби при учение със САЩ „Чисто небе 2018“ в Украйна. Инцидентът стана около 17 ч във Виницка област. Двамата пилотиса загинали.
Синодът на Руската православна църква (РПЦ) реши да прекрати изцяло евхаристичното си общение с Константинополската партиаршия, съобщи днес Волоколамският митрополит Иларион след заседание на Синода в беларуската столица Минск, предадоха ТАСС и Ройтерс.
„На заседанието на Светия синод бе взето решение за пълно скъсване на общението с Константинополския патриархат“ каза митрополитът.
Решението на висшия клир на РПЦ бе предшествано от състояло се от 9 до 11 октомври заседание на Синода на Вселенската патриаршия, който потвърди решението за предоставяне на автокефалия на Украинската православна църква и отмени решението си от 1686 г. за преминаването на Киевската митрополия под юрисдикция на Московската патриаршия. Освен това синодът в Истанбул сне анатемата върху Филарет и Макарий – архиереите на отцепилите се от Москва Киевска патриаршия и Украинска автокефална църква.
„Разколът си остава разкол, лидерите на разкола си остават лидери на разкола. А църквата, която, признавайки разколниците, е встъпила в общение с тях, с това се е изключила от каноничното поле на православната църква“, заключи Иларион. Той заяви, че РПЦ не признава решението на Константинополската патриаршия, което по думите му е „беззаконно и канонически нищожно“. Митрополитът, който ръководи отдела за външноцърковни връзки към РПЦ, изрази надежда, че Константинополската патриаршияще преразгледа решението си и призова поместните православни църкви по света да направят „надлежна оценка“ на „антиканоничните“ й действия“ относно Украйна.

Подобни новини

Оставете коментар