Да ви е СЛАДКО! В-к Сега: МИНИСТЪРЪТ на финансите ГОРАНОВ живее от години без пари в жилище на ДОМУСЧИЕВ Комисията АНТИКОРУПЦИЯ проверявала дали това било конфликт на интереси ХА-ХА-ХА, че то е ясно като бял ден НАЕМЪТ на такова жилище в такъв баровски квартал по пазарни цени е ….

Да ви е СЛАДКО!В-к Сега:
Министъърът на финансите Горанов живее от години без пари в жилище на Домусчиев.
Комисията Антикорупция проверявала дали това било конфликт на интереси.
Наемът на такова жилище в такъв баровски квартал по пазарни цени е 1330 евро или 2660 лева.
Министърът признава в имуществената декларация, че живее в лукс под наем. Жилището се намира във ВИП комплекса „Есте Хоум Енд СПА“, който е собственост на фирми на Домусчиеви, пише Сега.
Министърът отказа да отговори на въпросите на Сега – На какво основание живее в чуждия луксозен имот. В отговор от Министерски съвет до вестника се казва, че Бойко Борисов е запознат с фактите и че има орган, който да каже има ли нещо нередно. Досега Горанов не беше декларирал, че от години ползва жилище за милионери, защото не е имал такова задължение. Със създаването на антикорупционната комисия обаче хората от високите етажи на властта са длъжни да посочват и чуждо имущество, което те или техни близки използват. Затова в имуществената си декларация за 2017 Горанов е посочил, че използва безвъзмездно апартамент от 180 кв метра и го от2012 г. В същия комплекс живее и друг министър, вече бивш – Ивайло Московски.
Интересен е фактът, че през 2014 г Горанов реши да напусне политиката, когато беше депутат от 42-то Народно събрание, тогава в опозиция. Тогава Бойко Борисов обясни, че Горанов бил недоволен, че колегите му станали милионери, а той стои в парламента за 2000 лв. Когато властта беше взета Горанов се върна, пише в-к Сега.

Подобни новини

Оставете коментар