В 10-ката. Президентът РАДЕВ обясни на БАНДИТИТЕ и ГЛУПАЦИТЕ защо го правят всичко това с ЖЕНА му, с БАЩА му, … : Пътно-транспортните скандали, в които се въвлича семейството ми, няма да са индулгенция за безобразията на управляващите. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции…. ПРОТЕСТИТЕ няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта

В 10-ката.
Президентът Радев обясни на Бандитите и Глупаците защо го правят всичко това с жена му, с баща му, … :
Пътно-транспортните скандали, в които се въвлича семейството ми, няма да са индулгенция за безобразията на управляващитеЗачестилите пътно-транспортни скандали, в които бива въвличано моето семейство и които се раздухват в медиите, няма да се превърнат в индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това се казва в позиция на държавния глава Румен Радев.
„Това може да има някакъв временен ефект и да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго, подчерта президентът.
„Но може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации? Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган. Да добавим и последните случаи. И винаги, всеки път в тези ситуации има някакво видео, което се пуска в мрежите – или от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация и нейното съхранение, или от случаен свидетел с интересно минало.
Мобилизират се министри да се хвърлят по студията, нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции“, посочи още президентът Румен Радев.
По отношение на чуждестранните инвестиции в България държавният глава каза, че приема изявлението на министър-председателя като пожелателно мислене в бъдеще време.
Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много вече даже напуснаха страната, заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира позицията на министър-председателя, според когото чуждестранните инвестиции в страната бележат ръст.
Държавният глава припомни многократно направените констатации от Българската стопанска камара и други организации у нас за драстичен спад в чуждестранните инвестиции през последните години. „Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно.
Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. А точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив – то ги генерира!“, подчерта президентът.
Попитан за отхвърленото от парламента негово вето върху по-високото данъчно облагане за старите автомобили, президентът беше категоричен, че този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.
„Депутатите се направиха на разсеяни за една друга важна част от моето вето, която засяга Закона за митниците.
С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чреззакриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите в митниците и това ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, посочи Румен Радев.

Подобни новини

Оставете коментар