Е, такова НАЧУКВАНЕ не е било досега. Право в челото на БАНДИТА. Президентът РАДЕВ пред АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ за 8 декември: РАЗРЕШИЛИ СМЕ на хора, които не почитат КНИГИТЕ, да вземат решения. Днес някои се опитват да ни казват, че ГРАМОТНОСТТА е ….. Но вие най-добре знаете, че онзи, който не почита ПРАВИЛАТА на ГРАМАТИКАТА ще пренебрегне и …

Е, такова начукване не е било досега. Право в челото на Бандита.
Президентът Радев пред академичната общност за 8 декември:

Разрешили сме на хора, които не почитат книгите, да вземат решения. Днес някои се опитват да ни казват, че грамотността едосадна подробност. Но вие най-добре знаете, че онзи, който не почита правилата на граматиката ще пренебрегне и закона. Конформизмът може да е път в кариерата, но не и път към щастието. Преследвайте мечтите си, но бъдете непремирими към подмяната. Разрешили сме на хора, които не почитат книгите, да вземат решения. Това каза днес президентът Румен Радев в слово по повод 130-годишнината от създаването на СУ „Св. Климент Охридски”.
И още:
„Всички българи наричаме Алма матер светският храм на България. В аудиториите на университета българи от различни вери, но водени от каузата, че мъртва е безкнижната душа, заедно споделят общата за народа ни религия. Този университет е „люлка на знанието, на съзиданието, на свободата, на критичната мисъл и стремежа към търсене на истината. Върху младите българи пада отговорността да променят радикално моралния климат в родината и да отхвърлят безизходицата, която прокужда техните връстници от България. Студентите са призвани да бъдат съвестта на нациите. Културата е мантинелата, която ни пази да не пропаднем в бездната, защото невежеството е крачка към катастрофата – личната и обществената. В годините на Прехода българите приехме, че несправедливостта е наша орис. Вашата поколенческа мисия е да докажете, чесправедливостта може да възтържествува. Това не е обикновена битка за вашето бъдеще, а вашата битка за България. Тя е и моя!”, каза държавният глава в слово пред академичната общност по повод 130-годишнината от създаването на СУ „Св. Климент Охридски”.

Подобни новини

Оставете коментар