БЪЛГАРСКИЯТ КРАЛ. Президентът РАДЕВ продаде 500 тона БЪЛГАРСКИ ТЮТЮН годишно на КРАЛЯ на ЙОРДАНИЯ, няма ХЪБ, няма мъб, ВИДЕО: … 18 снимки на РАДЕВ и ДЕСИТО с краля и принцесата на Йордания

Българският крал.
Президентът Радев продаде 500 тона български тютюн годишно на Краля на Йордания. Няма хъб, няма мъб.
Подробности:Радев договори България да изнася 500 тона тютюн всяка година за Йордания. Това е отлично най-вече за дребните производители, които гледат тютюн, който години наред не се изкупува от монополисти като Булгартабак, или се изкупува на никакви пари от посредници. Затова много хора се отказаха да гледат тютюн.
Радев подписа и споразумение за сътрудничество между София Тех Парк и високотехнологичния комплекс за експериментални изследвания в Йордания.

Това е третата среща на президента Радев с Абдула II. Кралят е приел поканата да посети България и е разпоредил да се разгледа въпроса за отваряне на посолство в София. Политическата ситуация в Близкия Изток, борбата с тероризма и мигрантският натиск са били основни акценти на разговорите.
Крал Абдула II и кралица Рания посрещнаха президента Радев и съпругата му с пълен военен церемониал.
„Предайте най-добри пожелания на Вашата нация. Отбелязваме 50 години дипломатически отношения, трябва да засилим сътрудничеството в сигурността и да обсъдим възможностите за търговско-икономическо сътрудничество”, каза Абдула II.
Въпреки регионалните предизвикателства Йордания запазва баланс и остава остров на стабилност, подчерта президентът. „Йордания трябва да бъде подкрепяна от България и от страните от ЕС, защото това е една бариера срещу нелегалната миграция. Йордания води успешна борба с тероризма, с нелегалния трафик на оръжие, с политическата нестабилност. Изобщо, Йордания е остров на стабилността, на който ние можем да разчитаме тук, в района на Близкия изток”, отбеляза Румен Радев.
Президентът Радев призова българскии йордански компании да създадат съвместни бизнес проекти, които да ни помогнат да получим достъп до трети пазари в ЕС и Близкия изток.
18 снимки на Радев и Десито с краля и кралица Рания може да видите на този линк
https://www.facebook.com/President.bg/photos/ms.c.eJw9zdkNRDEIQ9GORuBglv4bG0Ee~_T0yF6ihzBLwLFb8cKFQhw6eDwibBblgcAEyZIHeJ5r1gSt7ES~;quJAPbL6o7Bd3mQWxENFvTRZCpOHEfglUN0R9gdoNd13wHDBbyGmgXqM4kLtIuQ3VB1mHrBN~;Bjo97w~-~-.bps.a.2142944782689601/2142946429356103/?type=3&theater
Видео

Подобни новини

Оставете коментар